Nieuwe muziek: Harry Styles zingt Grease en Madonna’s dochter is er weer

11 november 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Tijdens zijn ‘Harryween’-concert zong Harry Styles een cover van ‘Hopelessly Devoted To You’, en bracht zo een ode aan de onlangs overleden Olivia Newton-John. Verder is er nieuwe muziek van Lolahol (oftewel Madonna’s oudste dochter), Robbie Williams en meer.

Fever Ray – ‘Carbon Dioxide’

Als helft van het duo The Knife pionierde Karen Dreijer met elektronische muziek, een sound die de Zweedse zanger verder verfijnde als Fever Ray. Hun debuutalbum uit 2009, simpelweg Fever Ray genaamd, is nog altijd een van de mooiste muziekverzamelingen ooit gemaakt. In 2017 verscheen verscheen Plunge, waarop een radicalere sound was te horen. ‘Carbon Dioxide’ gaat weer meer richting traditionelere elektro die behoorlijk doet denken aan het werk van The Knife. Van het derde Fever Ray-album Radical Romantics, dat op 10 maart 2023 verschijnt.

Raye – ‘Escapism’

Deze Britse zangeres zong ooit samen met Jonas Blue en Jax Jones. Op ‘Escapism’ rapt/zingt 070 Shake mee, Madonna-fans kennen deze Amerikaanse zangeres/rapper van de ‘Frozen’-remix die eerder dit jaar verscheen.

Lolahol – ‘Cuntradiction’

Over Madonna gesproken: zie hier haar dochter zingen in een paardenstal. En op een tafel middenin een bak eieren. Ze lijkt het bewust een beetje obscuur te houden allemaal, verwacht van haar geen 'Holiday celebration come together in every nation’. ‘Cum together’ dan eerder, gezien de titel van haar nieuwe single.

Dry Cleaning – ‘No Decent Shoes for Rain’

Een van de mooiste albums van dit jaar is Stumpwork van Dry Cleaning. Let vooral op de prachtige stem van Florence Shaw, die eerder praat dan zingt. Haar voordracht is gortdroog en bij vlagen komisch.

Harry Styles – ‘Hopelessly Devoted to You’

Tijdens zijn ‘Harryween’-concert bracht Harry Styles een eerbetoon aan Grease. Hij was verkleed als John Travolta’s personage Danny en hij zong ‘Hopelessly Devoted to You’, dat in de film werd gezongen door de onlangs overleden Olivia Newton-John.

Phoenix – ‘After Midnight’

Al meer dan twintig jaar maakt Phoenix aanstekelijke synthpop met herkenbare meezingrefreinen. Deze single staat op het nieuwe album Alpha Zulu, dat onlangs is verschenen.

Robbie Williams – ‘Lost’

Het nieuwe album van Robbie Williams heet XXV en bevat orchestrale versies van zijn bekende hits, opgenomen met het Nederlandse Metropole Orkest. In de video komen allerlei fragmenten uit eerdere video’s voorbij, aangevuld met nieuwe beelden van Robbie die zichzelf interviewt in een talkshow-setting.

Jockstrap – ‘Greatest Hits’

Jockstrap is een Engels muzikaal duo bestaand uit Georgia Ellery en Taylor Skye, die elkaar in 2016 ontmoetten op de Guildhall School of Music & Drama in Londen. De muziek van het duo combineert Ellery's strijkersarrangementen met Skye's elektronische productie. Georgia liep vroeger vooral te fluisteren, maar op ‘Greatest Hits’ zingt ze voluit.

Q – ‘Today’

Achter Q gaat de in Florida geboren R&B-zanger Q Marsden schuil. De video voor ‘Today’ doet denken aan die van D’Angelo, puur vanwege het feit dat er onbeschaamd wordt gefocust op het lichaam van de zanger. Je zou bijna vergeten hoe mooi het liedje eigenlijk is.

Rudimental – ‘Break My Heart’

Leuk om te horen dat drum & bass bezig is met een comeback. De sound stamt uit de jaren negentig en had dik tien jaar geleden ook al een opleving. Uit die tijd stamt Rudimental, de Britse dance-act die nu terug is van weggeweest. Helaas is er nog geen video voor ‘Break My Heart’, wel een visualizer.

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau