Nieuwe muziek: seks in de kleedkamer en Adele live in Las Vegas

Californische zanger maakt homo-erotische video

25 november 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Ken je Mad Tsai al? Deze Californische zanger met Taiwanese roots maakte een homo-erotische video waarin te zien is hoe de liefde tussen hem en een klasgenoot opbloeit. Verder is er een akoestische versie verschenen van Elton Johns duet met Britney en zijn er nieuwe video’s van Adele live in Las Vegas, Kendrik Lamar, Maluma en meer…

Mad Tsai – ‘Stacey’s Brother’

In 2020 kwam de Californische zanger Mad Tsai uit de kast met zijn lied ‘Boy Bi’. Op zijn populaire TikTok-account is te zien hoe zijn moeder dat lied voor het eerst hoort. In zijn nieuwe video gaat Mad Tsai helemaal los in een kleedkamer en een muziekzaal op een school, alwaar zijn liefde voor een jongen (Stacey’s broer dus) opbloeit.

Romy – ‘Strong’

Romy Madley-Croft was jarenlang de vrouwelijke stem van The xx. Na Oliver Sim en Jamie xx is zij het derde bandlid dat solo is gegaan. ‘Strong’ is haar tweede single, waaraan Fred Again… heeft meegewerkt. De track is door hem geproduceerd, samen met Stuart Price. Het onderwerp is kwetsbaar: ‘Strong’ gaat over het verlies van haar moeder toen Romy nog een jong meisje was. De video doet denken aan die van Peter Gabriel en Kate Bush, ‘Don’t Give Up’.

Weyes Blood – ‘God Turn Me into a Flower’

Afgelopen vrijdag verscheen het nieuwe album van Weyes Blood, And In The Darkness, Hearts Aglow. Dit is de nieuwe single, afkomstig van dat album. Helaas is er nog geen video, maar aangezien het aantal nieuwe video’s een beetje tegenvalt deze week én omdat het een prachtig lied is: hier bij hoge uitzondering de audioversie.

Kendrick Lamar – ‘Rich Spirit’

Hip hop, daar doen we nooit zoveel mee in deze rubriek. Maar wederom maken we een uitzondering, want het nieuwe album van Kendrick Lamar is heel bijzonder. ‘Rich Spirit’ is een prachtige track met een minimale beat, met in de video een hoofdrol voor een mysterieuze telefoon.

Britney Spears & Elton John – ‘Hold Me Closer (Acoustic)’

Oké, het is een beetje vloeken in de kerk van Elton John, maar eerlijk gezegd is ‘Hold Me Closer’ iets minder geslaagd dan dat andere duet met gecombineerde gouwe ouwes, ‘Cold Heart’ met Dua Lipa. Maar dan is er eens een akoestische versie (voor zover je de autotune van Britney akoestisch kunt noemen), die ineens best organisch klinkt. Mooi hoor.

Maluma & Yandel – ‘Ya no Estaré’

Daar hebben we onze favoriete Colombiaanse macho weer, Maluma. De video van ‘Ya no Estaré’ is uitzonderlijk romantisch, voor zijn doen, met een mevrouw die op een tapijt van bloemen zit en de zanger zelf in een bloemetjes-deux pièces. Weer eens wat anders dan Madonna die Maluma's teen in haar mond stopt.

Andrew Bird & Phoebe Bridgers – ‘I Felt a Funeral in My Brain’

Jazz, swing, folk, indie, orchestrale muziek: Andrew Bird vervlecht het allemaal met elkaar. Zijn nieuwe single heeft akoestische gitaar, strijkers en gastvocalen van Phoebe Bridgers, al net zo’n creatieveling als Bird zelf.

Matthew Wood – ‘Resilient Tears’

Deze queer zanger komt uit Oostenrijk en bracht deze week zijn nieuwe single ‘Resilient Tears’ uit. Hij maakte er een emotionele video bij, die is geschoten in Cebu, op de Filipijnen.

Woodkid – ‘Reactor’

Met een zwaar apocalyptische video kondigt de Franse zanger / kunstenaar Woodkid zijn nieuwe album aan. Met aanzwellende violen en een kinderkoren is ‘Reactor’ bovendien een epische track die smaakt naar meer.

Gjon’s Tears – ‘Pure’

In 2020 deed de Zwitserse Gjon Muharremaj namens zijn land mee aan het Eurovisie Songfestival. ‘Pure’ heeft een langzame opbouw die waarschijnlijk te ingewikkeld is voor het liedjesfestijn, maar het is een prachtnummer met een prettig futuristische, surrealistische video.

Adele – ‘Set Fire to the Rain’

Deze maand is Adele dan eindelijk neergestreken in het Ceasars Palace in Las Vegas. Met name haar performance tijdens deze track is spectaculair. Niet op klikken als je van plan bent om af te reizen naar het Amerikaanse gokwalhalla, want: spoilers. Overigens is dit een opname van een toeschouwer, dus wellicht alweer van YouTube gekickt.

Mariah Carey – ‘All I Want for Christmas is You’

Nog een live-opname, al zingt Mariah hier waarschijnlijk zelf niet live. Deze is gemaakt tijdens de Thanksgiving’s Day Parade van warenhuis Macy’s.

Rammstein – ‘Adieu’

In een film van bijna negen minuten komt er heel wat grof geweld af op de kijker, maar dat zijn we wel gewend van Rammstein. Al is deze video écht doodeng…

a-ha – ‘True North’

Morten, Mags en Pal weten maar niet van ophouden. Naast ‘Take on Me’ grossierde het Noorse trio in de jaren tachtig en negentig in breed uitwaaierende ballads als ‘Stay on These Roads’ en in ‘True North’ komt iets van die oude glans weer terug.

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau