In 2019 scoorde Billy Eilish een reeks wereldhits met ‘Bury a Friend’, ‘Bad Guy’ en ‘Everything I Wanted’ en groeide ze plotseling uit tot een van ’s werelds grootste sterren. Het album When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, dat ze maakte met haar broer Finneas O’Connell, verkocht miljoenen exemplaren.

Daarna is haar ster alleen maar verder gerezen, met als kers op de taart het winnen van een Oscar voor haar James Bond-lied 'No Time to Die'.

Traditie

Het Amerikaanse magazine Vanity Fair had haar toen al een tijdje in het vizier en besloot Eilish te volgen. Inmiddels is het een traditie om de zangeres ieder jaar opnieuw dezelfde vragen te stellen, met hier en daar een variatie. Die variëren van ‘voel je druk?’ en ‘wat heb je vandaag gegeten?’ tot ‘welk advies zou je jezelf een jaar geleden hebben gegeven?’ en ‘welke vraag haat je het meest?’ Of ‘wat is het gekste dat een fan ooit gedaan heeft?’ en ‘wat ga je volgend jaar doen?’ En ‘wat is het grootste gerucht dat over jou de ronde doet?’

Het is leuk om te zien hoe Eilish de vragen door de jaren heen heeft beantwoord. Onlangs werd ze voor de zesde keer bevraagd, wat een mooie video heeft opgeleverd van dik twintig minuten. Hier de beelden!