Nieuwe muziek: The return of the Mat en JLo uit de oude doos

02 december 2022, Jaap Bartelds, 9 minuten

In Parijs loopt er iemand rond met een pony als die van Mireille Mathieu en een mat waar voetballer Nathan Rutjes een puntje aan kan zuigen. En deze Aime Simone maakt ook nog muziek. Verder viert Jennifer Lopez haar nieuwe album met oude muziek. Maar er is meer, van vuige queer twerkpop tot nog meer fraaie Fransen.

Saucy Santana – ‘Bop Bop’

Hij maakte eerder al een heerlijke queer video vol schuddende mannenbillen en hij was te horen op een (verder niet zo beste) nieuwe versie van Madonna’s ‘Material Girl’: Saucy Santana. In de video van ‘Bop Bop’ schudt er ook weer van alles.

Chxrry22 – ‘Wasteland’

Uit Toronto komt Chxrry22, die op het label van The Weeknd, XO Records, in oktober haar EP uitbracht. In ongeveer twintig minuten komen zeven liedjes voorbij, waaronder ‘Wasteland’. De dromerige ballad had best wat langer mogen duren.

Victoria – ‘Were You Ever’

De Bulgaarse Viktoriya Gergoieva deed in 2021 namens haar vaderland mee aan het Eurovisie Songfestival met ‘Growing Up Is Getting Old’. Haar nieuwe single ‘Were you ever’ is een mooie break-up song. De jongen uit de video is dus nu weer vrijgezel?

Luna Elle – ‘Perfect By Design’

De Canadees-Ghanese Luna Elle maakte een shift van R&B naar amapiano, een muziekstijl die het midden houdt tussen deep house, jazz en lounge en zijn oorsprong vindt in Zuid-Afrika. ‘Perfect By Design’ is lekker zwoel.

Jennifer Lopez – ‘Loving You’

Twintig jaar geleden verscheen JLo’s album This Is Me, Then. Binnenkort komt er na acht jaar weer een nieuw album uit van de zangeres, dat ze This Is Me, Now heeft genoemd. ‘Loving You’ komt van Then en heeft nu een video gekregen met allerlei nooit vertoonde beelden.

Metronomy x Sebastien Tellier – ‘J’en Ai Assez Vu’

De Franse Sebastien Tellier is een muzikaal genie dat wel iets wegheeft van een moderne Serge Gainsbourg. De Britse indie electronica act Metronomy heeft hem gevraagd voor de nieuwe single. De video is lekker winters en lijkt opgenomen in een skihut.

Aime Simone – ‘Shining Light’

Van de voorkant ziet Aime Simone eruit als Mireille Matthieu en van achteren als Nick Cave en als je dat anders zou omschrijven, zie je iemand met zowel een mat als een pony. De muzikale invloeden van deze Parijzenaar komen uit punk en hip hop, zoals is te horen op ‘Shining Light’.

Prima Queen – ‘Butter Knife’

Deze nieuwe Britse band heeft met ‘Butter Knife’ een spoken word-plaat gemaakt die gaat over het verlies van een geliefde die kampt met de ziekte van Alzheimer. Zowel triest als troostrijk tegelijk.

Raye – ‘Escapism’

Dit lied begint met een soort misthoorn die de hele dag door je hoofd blijft spoken. Raye heet eigenlijk Rachel Keen en scoorde vorig jaar een grote hit met ‘Bed’. ‘Escapism’ is net zo aanstekelijk, en tegelijkertijd een beetje duister.

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau