In Bed speelt zich grotendeels af in de gay scene van Tel Aviv. Volgens regisseur Nitzan Gilady is de film taboedoorbrekend omdat die gaat over het gebruik van partydrugs en de gevolgen daarvan.

Paranoia

Te zien is hoe beste vrienden Guy en Joy zich vermaken tijdens een Pride-evenement, tot een schutter het vuur opent. De twee vluchten naar huis en besluiten daar om verder te feesten. Als het ware steken ze hun kop in het zand om maar niet te hoeven terugdenken aan het geweld.

Dan nodigt Guy een derde persoon uit die is ontsnapt aan de aanslag, een zekere Dan. Die is zichtbaar aangeslagen en Guy moedigt hem aan zich in het feestgedruis te storten. Hier komen de nodige drugs bij kijken, wat leidt tot paranoia: want dan blijkt dat de schutter nog steeds op vrije voeten is. En vragen Guy en Joy zich af: kennen we de mensen werkelijk, die we uitnodigen in ons huis en met wie we naar bed gaan?

Beste acteur

In Bed ging in première tijdens het Israëlische filmfestival TLVFest, waar acteur Israel Ogalbo de prijs won voor beste acteur voor zijn rol als Guy. DJ en producer Offer Nissim won de prijs voor beste soundtrack voor de film.

In Bed is vanaf 29 december te zien in de Israëlische bioscopen. Of er een internationale release aan zit te komen is nog niet bekend. Hier de trailer.