Nieuwe muziek: Troye Sivan als elfachtig twinkje en kerst met de Backstreet Boys

09 december 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Terwijl we deze keer maar liefst drie kerstliedjes presenteren in het wekelijkse muziekoverzicht, doet Troye Sivan gewoon of het zomer is. Verder is er nieuwe muziek van Kelela, Sza en Martin Garrix.

Paramore – ‘The News’

Best eng, die ogen van de zangeres van Paramore. Maar dat is precies het effect dat ze beoogt (en ja dat deden we expres).

Kelela – ‘On The Run’

Wederom komt Kelela met een betoverende track en een video met duistere beelden. Heel mysterieus allemaal.

Martin Garrix x JVKE – ‘Hero’

Zo zeg, wat een knap cartoonfiguur zit er in de video van ‘Hero’. Wat beats betreft doet Martin Garrix het rustig aan, deze keer.

Gerardo – ‘It’s Navidad’

Zanger Gerardo komt met een tweetalige track over alleen zijn met kerst. Het is een nostalgisch lied in het Engels en Spaans over het missen van iemand van wie je houdt.

Alex Klaasen – ‘The Greatest Christmas’

Nog een kerstlied, en deze video heeft een gruwelijk einde. Gisteren schreven we al over de dubbelklapper van Alex Klaasen: een kersthit én een kerstcommercial die ontroert.

Backstreet Boys: ‘Christmas in New York’

De vorige kerstsingle van de Backstreet Boys beloonden we nog met een welgemeende 🤮, want dat was een lelijke cover van Wham!s ‘Last Christmas’. Dit is al iets minder naar.

Pnau & Troye Sivan – ‘You Know What I Need’

Troye Sivan en Pnau komen beiden uit Australië en nu hebben ze elkaar muzikaal gevonden op deze prettig dansbare single. In de video ziet hij eruit als een elfachtig twinkje. Of een twinkachtig elfje.

Rauw Alejandro & DJ Playero – ‘De Carolina’

Met een kleurrijke street-video viert Rauw Alejandro zijn nieuwe single, een opwindende dancetrack die alle kanten opstuitert.

Monaleo – ‘Miss You Already’

Net als Gerardo mist Monaleo iemand. Bij deze zangeres uit Houston vertaalt zich dat in een live gezongen gospelballade.

SZA – ‘Shirt’

Vandaag is het nieuwe album van R&B-zangeres SZA verschenen, SOS genaamd. Hierop staat de track ‘Shirt’, die ze onlangs live zong bij Saturday Nigt Live.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau