In de dramaserie Marie Antoinette keren de makers terug naar het Frankrijk van voor de revolutie in 1770. Te zien is hoe Marie Antoinette op haar veertiende trouwt met Louis the Dauphin (die vijftien is) en haar entree maakt in Versailles.

Huwelijkse trouw

Terwijl de tieners proberen te wennen aan het feit dat ze getrouwd zijn, moet Marie Antoinette zich staande zien te houden als buitenstaander uit Oostenrijk. De rebelse koningin heeft regelmatig ruzie met haar man en neemt het niet zo nauw met de huwelijkse trouw.

Zo zou ze ook ervaringen hebben gehad met vrouwen, iets wat terugkeert in de serie. Zo zijn haar confidantes Lamballe (ook wel Marie Thérèse Louise) en Madame Du Barry te zien.

Let Them Eat Cake

Marie Antoinette wordt gespeeld door Emilia Schule. Het is niet de eerste keer dat het leven van M.A. wordt verfilmd. In 2006 verscheen een speelfilm met Kirsten Dunst in de hoofdrol.

In 1999 speelden Dawn French en Jennifer Saunders in Let Them Eat Cake, waarbij de titel een verwijzing is naar de uitspraak van Marie Antoinette dat als het volk geen brood kan eten, dan nemen ze maar taartjes. Zich niet beseffend hoe arm dat volk was…

Trailer

Bekijk hier de teaser-trailer van Marie Antoinette, de achtdelige serie die te zien is op BBC Two vanaf 29 december.