Onlangs tekende Jai Vidal een contract bij IMPACT! Wrestling, de een-na-grootste landelijke worstelclub na de WWE. In de twintig jaar dat de club bestaat is het niet eerder voorgekomen dat een mannelijke worstelaar openlijk gay is. Bij de WWE wel: daar had in 2013 Fred Rosser de primeur. Overigens is in het independent circuit gebruikelijker om als worstelaar uit de kast te zijn, een bekend voorbeeld is Effy Lives, die shows geeft onder de naam 'Queer and Loathing in Las Vegas' en als extra bijnaam 'The Weapon of Sass Destruction' draagt.

Voorbeeld

Als worstelaar timmert Vidal behoorlijk aan de weg. Hij deed mee aan wedstrijden in Las Vegas, Californië en Florida, in die laatste staat is hij opgegroeid. Als tiener had hij veel te maken met homofobie. Hij hoopt nu als voorbeeld te mogen fungeren voor andere jongeren die het niet altijd makkelijk hebben.

Vidal hoopt dat het in de toekomst niet langer benoemd hoeft te worden dat hij gay is en dat het heel gewoon is om geaccepteerd te worden als je bent. Tot het zover is, werpt hij zich op als gezicht voor lhbtq’s die ook graag worstelaar zouden willen worden.

Go-godanser

Even wat feiten op een rijtje: Jai Vidal heet eigenlijk Bruno Colón, is op 11 juli 1997 geboren in Puerto Rica en voordat hij begon met worstelen, werkte hij als go-godanser. Dit zijn z’n mooiste Instagram-foto’s.