Nieuwe muziek: queer dance uit Australië en kerst met Alicia Keys

23 december 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Robyn is back! Of nou ja, niet echt, maar wel een Australische queer dance act die muziek maakt in de stijl van de Zweedse popgodin. Verder is er nieuwe muziek van Within Temptation (lekker bombastisch), Alicia Keys (lekker kerstig) en Ava Max (lekker plastic). Maar er is meer…

The Veils – ‘No Limit Of Stars’

De nieuwe video van The Veils begint met de hypnotiserende, bijna bezwerende stem van Ella Finer, waarna je wordt meegezogen in een wereld vol emoties. “How can a song break and heal your heart at the same time?”, vraagt iemand zich af in de commentaren onder de video.

Kendrick Lamar – ‘Count Me Out’

Ook de video van Kendrick Lamar begint met een sprekende vrouwenstem. Het is Dame Hellen Mirren, die een belangrijke rol speelt in het verhaal van ‘Count Me Out’, dat wel iets wegheeft van een therapiesessie.

Within Temptation – ‘The Fire Within’

Sharon den Adel weet altijd te overtuigen met haar majesteuze stem. ‘The Fire Within’ brengt de vertrouwde bombast en in de video zwaait de zangeres met de Oekraïense vlag.

Ava Max – ‘Christmas Without You’

Stel je voor dat je een computer zelfstandig muziek kunt laten maken. Dan klinkt die waarschijnlijk als de liedjes van Ava Max. Je voert voor de hand liggende data in en wat eruit rolt is perfect voorspelbare pop. Zo ook ‘Christmas Without You’, met de geijkte kerstbelletjes op de juiste plaats, een refrein dat je na één keer horen meezingt, een brug die in elk ander kerstliedje had kunnen opduiken en een clichématige tekst. Maar natuurlijk is het wel mooi, want gemaakt voor de grootst mogelijke gemene deler.

The Weeknd – ‘Nothing Is Lost (Give Me Strength)’

Dat The Weeknd opduikt op de soundtrack van Avatar: The Way of Water is niet zo gek. De grootste film van dit moment verdient natuurlijk ook de grootste sterren van dit moment. The Weeknd klinkt nog steeds als The Weeknd, maar dan met een Efteling slash Expeditie Robinson-sausje eroverheen.

Farruko – ‘167’

Dik een jaar geleden verscheen ‘Pepas’, het lied met de toeters en de sirenes die dezelfde melodie lieten horen als Farruko en zijn koortje zelf. Sindsdien zit het in iedereens hoofd. Of dat met ‘167’ ook gaat gebeuren? Wie weet, maar het is niet zo’n oorwurm als ‘Pepas’.

Cub Sport – ‘Replay’

De Australische queer act Cub Sport maakt fijne dance. Voor ‘Replay’ namen ze de producenten Styalz Fuego (bekend van zijn werk voor Troye Sivan, Tate McRae en Khalid) en Nathalie Dunn (Charli XCX, Blackpink) in de arm. Het resultaat: een dromerige track die doet denken aan het werk van Robyn.

Lizzo – ‘Break Up Twice’

Als Lizzo komt optreden, gebeurt er altijd iets speciaals. Afgelopen weekend was ze te gast bij Saturday Night Live, waar ze een kerstlied zong, maar ook deze break-up song. Ze zit zingend op een bed, tot er op 1 minuut 30 iets gebeurt.

Alicia Keys – ‘Santa Baby’

Kijk vooral even naar het bijzondere gezichtsmasker dat Alicia Keys draagt tijdens haar optreden bij de Apple Music Live Show.

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau