Noah Schnapp schreef een tekst bij zijn TikTok-video: “Nadat ik achttien jaar lang bang in de kast heb gezeten, durfde ik het eindelijk aan mijn vrienden en familie te vertellen dat ik homo ben. Het enige wat ze zeiden, was: ‘We weten het’.”

Verliefd

In de bijbehorende video ligt Noah in bed en playbackt hij de volgende tekst: “You know what it never was? That serious. It was never that serious. Quite frankly, it will never be that serious.”

Noah’s video komt zes maanden nadat bekend werd dat zijn Stranger Things-personage Will Beyers gay is, en bovendien verliefd op Mike Wheeler (een rol van Finn Wolfhard).

Gefeliciteerd en welkom

Afgelopen zomer vertelde Noah al aan het Amerikaanse filmmagazine Variety: “Al in het eerste seizoen werd de suggestie gewekt dat Will gay is. Het was altijd al aanwezig, al wist je het nooit echt helemaal zeker. Het leek erop dat hij langzamer opgroeide dan zijn vrienden. Nu hij ouder is geworden, hebben ze er een heel oprecht, voor de hand liggend iets van gemaakt.”

Collega-acteurs, andere celebs en fans hebben Noah uitgebreid gefeliciteerd op alle sociale media en hem hartelijk welkom geheten in de lhbtq-gemeenschap.

Seizoen vijf

Later dit jaar gaan de opnames van start van het vijfde seizoen van de populaire scifi-Netflixserie. Hierin zal Noah Schnapp ook weer te zien zijn.