De Pride Walk is onderdeel van de Pride-maand die georganiseerd wordt door Queer 040. Die gaat van start op 1 juni, tijdens de officiële opening bij The Social Hub in Eindhoven. De gehele maand organiseert Queer 040 verspreid door de stad activiteiten in samenwerking met andere initiatieven en organisaties, waaronder een foto-expositie, een Drag Brunch en als hoogtepunt de Pride Walk in samenwerking met COC Eindhoven en regio.

Een groot aantal organisaties heeft reeds toegezegd mee te lopen, waaronder DayDayGay, Queerhoven en Nada (Dynamo). De organisatoren roepen ook individuen op om zich op 10 juni aan te sluiten. Pride is volgens hen dat iedereen vol trots zichzelf kan zijn en kan laten zien, ongeacht gender, seksuele geaardheid, afkomst, religie, handicap, huidskleur, leeftijd of sociale achtergrond.

Poster met boodschap

Vorig jaar bracht Queer 040 de Pride-maand al onder de aandacht. Toen werd de positieve boodschap ‘Share Positive Vibes’ in de binnenstad en op voortgezet onderwijs scholen verspreid via kleurrijke posters en waren ook de digitale reclameborden langs de grote invalswegen in alle kleuren van de regenboog gehuld.

Na het succes hiervan en de overweldigende respons is besloten om ook in 2023 weer op een positieve manier aandacht te vragen. Queer 040 en COC Eindhoven en regio hopen met de Pride-maand en Pride Walk een basis te leggen voor een jaarlijks terugkerend Pride-evenement in samenwerking met de gemeente Eindhoven en de bestaande belangenorganisaties.

Meelopen?

Iedereen is welkom! De tijd en route zullen op een later moment bekend gemaakt worden via www.pridemaandeindhoven.nl. Hier staat ook een link naar het officiële facebook event.