A Teenage Love Affair gaat over een prille, maar intense liefde die onder druk komt te staan door de maatschappij. In de achtdelige NTR-webserie nemen regisseur en co-scenarist Bobbie Koek, scenarist Ashgan El-Hamus en co-scenarist Nena van Driel de kijker mee in een verhaal over de hunkering naar vrijheid, de moed om buiten hokjes te leven, maar bovenal: over liefde.

Bijzonder liefdesverhaal

Asha verhuist na de scheiding van haar ouders met haar moeder en twee broertjes van een klein dorp naar de grote stad. Terwijl zij naar haar weg zoekt in het drukke Amsterdam wordt zij bijna aangereden door Sky. Direct is er die sparkle en ze krijgen elkaar niet meer uit hun hoofd.

Het blijkt dat ze tegenover elkaar in de flat wonen en bij hun tweede ontmoeting slaat de vonk echt over. Het lijkt meant to be, de start van een bijzonder liefdesverhaal, maar wel een met hobbels en (innerlijke) obstakels die overwonnen moeten worden.

Herkenbare zoektocht

In A Teenage Love Affair worstelt Asha met de scheiding van haar ouders en haar afgenomen geloof in de liefde en Sky kampt door een eerdere heftige teleurstelling in de liefde met een angststoornis en paniekaanvallen.

Zij worstelen met liefde en de verwachtingen, vooroordelen en onzekerheden die daaruit voortvloeien. Het verbeeldt een herkenbare zoektocht van jongeren die op zoek zijn naar zichzelf en hun plek in de wereld.

Genderdiversiteit omarmen

In een persbericht schrijven de makers van de serie: "De afgelopen jaren zijn er maatschappelijk goede stappen gezet in de acceptatie en beeldvorming van alternatieve genderidentiteiten. Langzamerhand opent de maatschappij zich voor verschillende genderexpressies, maar nog altijd zit het hokjesdenken sterk in ons systeem. 

A Teenage Love Affair is een kleurrijke, energieke en hoopvolle serie vol muziek, die motiveert om jezelf te zijn en onderstreept dat het niet uitmaakt wie of wat je bent. Je bent mens en daarin hoef je je voor niets te schamen. Met de serie willen we normalisering van genderdiversiteit omarmen en ondersteunen."

A Teenage Love Affair is vanaf 16 januari te zien op NPO3.nl en het NPO3-YouTubekanaal.