Uncoupled bestaat uit acht afleveringen en draait om het leven van de veertiger Michael, die na een jarenlange relatie plotseling aan de kant is gezet door zijn vriend. Hij moet als single zijn weg zien te vinden in New York, dat sinds de tijd van voor zijn relatie danig is veranderd.

Naast Neil Patrick-Harris waren Tuc Watkins, Tisha Campbell, Brooks Ashmanskas, Emerson Brooks en Marcia Gay Harden te zien.

Sex and the City

De serie was een idee van Darren Star, die ook verantwoordelijk was voor Sex and the City. Toen Uncoupled afgelopen juli op Netflix verscheen, was de kritiek dan ook dat hij een gay-versie had gemaakt van SatC. Veel kijkers noemden Uncoupled saai en onorigineel.

Maar toen bekend werd dat Netflix na één seizoen niet verder wil, bleek dat Uncoupled toch aardig wat fans heeft. De een vindt dat de serie een tweede seizoen verdient, een ander noemt het teleurstellend dat Netflix alwéér een serie cancelt waarin een belangrijke rol is weggelegd voor lbhtq’s.

Meer series gecanceld

Eerder kwam er onverwacht een einde aan First Kill, The Wilds, Q-Force, 1899, Dead End: Paranormal Park en The Bastard Son and the Devil Himself. Darren Star heeft overigens te horen gekregen dat zijn andere Netflix-serie wel gewoon door mag: er is al een vierde seizoen besteld van Emily in Paris.

Bron: Attitude