Nicolas Galitzine speelt verleider van koning James I in queer drama Mary & George

Leestijd: < 1 min

Julianne Moore speelt de 17e-eeuwse gravin Mary Villiers, die haar zoon George opdracht geeft vriendschap te sluiten met koning James I. Maar die vriendschap groeit uit tot liefde. Dit is het verhaal van de nieuwe achtdelige serie Mary & George, waarvan het filmen onlangs is begonnen.

Het kostuumdrama Mary & George is gebaseerd op The King’s Assassin, een boek van Benjamin Woolley. Nicolast Galitzine is te zien als George Buckingham. Eerder speelde hij al in het gay coming-of-age drama Handsome Devil en hij is binnenkort te zien in de romantische film Red White and Royal Blue. En daarna dus in Mary & George.

Minnaars

Oscar-winnares Julianne Moore is gecast als Georges moeder, Mary Villiers. Zij was een 17e-eeuwse gravin die haar zoon opdracht gaf om vriendschap te sluiten met de koning, James I. Maar het bleef niet bij vriendschap: volgens historici waren de twee ook elkaars minnaars.

Aanvankelijk gingen moeder en zoon bescheiden van start om koning James I om hun vingers te winden, maar na allerlei buitensporige plannen groeide het paar uit tot een van de rijkste en invloedrijkste moeders en zonen die Engeland ooit had gezien.

AMC en Sky

De serie wordt gemaakt voor de zenders AMC en Sky, maar zal ongetwijfeld ook haar weg vinden naar de Nederlandse kanalen. Zodra er een trailer is van Mary & George, zie je die hier.

Powered by Labrador CMS