Netflix grossiert in series waarin een groep scholieren centraal staan. Na het Britse Heartstopper, Young Royals uit Zweden en het Spaanse Elite is er nu Class, dat zich afspeelt in India.

Remake

Class is een remake van Elite, de serie waarin scholieren uit de rijke klasse hun dagelijkse beslommeringen plots moeten delen met een aantal jongeren die afkomstig zijn uit de working class, nadat die met een speciale beurs zijn toegelaten.

De Indiase variant speelt zich af op Hampton International, een eliteschool in New Delhi. Net als in de originele versie van Elite is er een moord gepleegd en iedere scholier is verdachte. Elite bestaat inmiddels uit zes seizoenen en dankt zijn populariteit deels aan het feit dat er aardig wat scènes expliciet in beeld worden gebracht.

Lhbtq-thema's?

India is van oorsprong een stuk puriteinser, zeker op het gebied van lhbtq-thema’s. De vraag is dan ook in hoeverre het origineel van Elite wordt gevolgd in Class. De eerste trailer ziet er veelbelovend uit, maar laat tegelijkertijd niets zien over het eventuele lhbtq-gehalte.

Class gaat op 3 februari in première op Netflix, dus dan zullen we het zien. Hier de trailer.