In 2019 verscheen een korte film met de naam The Latent Image, gemaakt door schrijver en regisseur Alexander McGregor Birrell. In samenwerking met distributeur van lhbtq-films Cinephobia Releasing verschijnt er binnenkort een nieuwe versie op speelfilmformaat.

Erotische horror

The Latent Image vertelt het verhaal van Ben (een rol van Joshua Tonks), schrijver van horrorverhalen. Hij kampt met een writer’s block en heeft zich teruggetrokken in een afgelegen hut in het bos om aan zijn nieuwe boek te werken. Tegelijkertijd zit hij daar om afstand te nemen van zijn vriend (gespeeld door William Tippery), met wie hij een relatie heeft die bijna op de klippen loopt.

Op een dag klopt een gewonde man bij hem aan (Jay Clift). Die zegt dat hij een jager is die kampt met autopech. Ben is op zijn hoede maar ook nieuwsgierig. Hij laat de vreemdeling binnen en maakt hem deelgenoot van zijn verhaal. De spanning loopt op als de onbekende man besluit om de erotische en gevaarlijke scènes uit het verhaal samen met Ben na te spelen.

Ware identiteit

Maar dan komt Ben er langzaam achter wat de ware identiteit is van de vreemdeling en begint het echte spel. Ben begint zich af te vragen of het wel zo’n goed idee was om de man binnen te laten…

The Latent Image zal de komende maanden te zien zijn tijdens verschillende lhbtq- en horrorfilmfestivals. Of en wanneer de film in Nederland uitkomt, is nog niet bekend. Maar bekijk hieronder alvast de griezelige trailer.