The Last of Us is een hit op het streamingplatform HBO Max. De serie is gebaseerd op de gelijknamige videogame uit 2013 en gaat over een groep mensen die zich moeten zien te handhaven in een wereld die is verwoest na een globale pandemie.

Long Long Time

De eerste twee afleveringen werden zeer goed ontvangen. Hierin werden de belangrijkste personages geïntroduceerd: Pedro Pascal (bekend van The Mandalorian) is te zien als Joel en Bella Ramsey (Game of Thrones) speelt Ellie.

Bill (Nick Offerman) en Frank (Murray Bartlett) spelen een minder prominente rol in de serie, maar de derde aflevering, Long Long Time getiteld, liet zien dat de twee een liefdesrelatie met elkaar hebben.

Negatieve reviews

Dat laatste trekken veel homofobe kijkers niet. Ze hebben de recensiewebsite Metacritic.com overladen met negatieve reviews, waardoor de aflevering uitkomt op een 4,2 (op een schaal van 1 – 10). Ter vergelijking: de eerste twee afleveringen scoorden respectievelijk een 8,8 en een 8,9.

Boze kijkers vinden dat de serie te veel afwijkt van de game, anderen stellen zich ronduit homofoob op. “Genoeg met die lhbtq-agena, hou daar eens mee op.” “Afschuwelijke rainbowwashing.” Anderen spreken die kijkers hier weer op aan en vragen ze te stoppen met hun ‘homofobe backlash’.

Niet expliciet in de game

Medebedenker van de serie Neil Druckmann benoemt de homofobie en vindt het jammer dat er zo gereageerd wordt. Hij wijst erop dat in de game wél wordt gehint op een eventuele relatie tussen Bill en Frank, maar dat komt nooit expliciet in beeld.

Overigens scoort de derde aflevering van The Last of Us hoger op IMDB: een 7,9 (al moet daar bij worden gezegd dat de eerste twee afleveringen een 9,2 kregen). Op de website Rotten Tomatoes heeft de serie een score van 96%.

Bekijk hier de preview van de aflevering Long Long Time. Maak meteen ook even kennis met de acteurs die Bill en Frank spelen.