Madonna tourde begin jaren negentig de wereld rond met haar Blond Ambition Tour. Nooit eerder was er zoveel gaande op het podium: de decors waren spectaculairder dan bij welke andere artiest ook en Madonna was op haar controversieelst: in Canada dreigde ze te worden opgepakt vanwege een masturbatiescène tijdens het zingen van ‘Like a Virgin’.

Backstage werden Madonna en haar entourage continu gevolgd door de camera’s van Alek Keshishian. Die maakte van honderden uren footage de film Truth or Dare (In Bed with Madonna in Nederland), waarin het wel en wee van Madonna, haar dansers en iedereen die in haar buurt kwam, werd getoond.

Onbekende beelden

Het Madonna-fan-kanaal van Dan K op YouTube brengt regelmatig video’s met onbekende beelden uit bijvoorbeeld Madonna’s video’s. Deze keer komt het kanaal met een extra lange versie van Truth of Dare, die in 2011 is samengesteld door een zekere Alvin. Die heeft allerlei deleted scenes, fragmenten uit tv-interviews, nieuwsprogramma’s en concertbeelden toegevoegd aan de originele film. Nu is Truth or Dare ineens veertig minuten langer.

Het zijn mooie, doch veelal rafelige extra beelden die desondanks wel degelijk iets toevoegen aan het origineel.