Nieuwe muziek: Sams dansers in leren lapjes en Lizzo in een superheldenpak

Nooit eerder was Sam Smith zo expliciet

03 februari 2023, Jaap Bartelds, 8 minuten

Nooit eerder was Sam Smith zo expliciet in een video: jurken, corsetten, glittercapes van twintig meter: alles is excentriek. Zo ook de dansers die voorbij zwieren in leren lappen en dito slips. Ook leuk: de nieuwe video’s van Lizzo als Supergirl, Jake Shears die zoent met een stelletje en Yves Tumor als Gulliver met minimensjes.

Yves Tumor – ‘Echolalia’

Deze aanstekelijk klinkende indie track is voorzien van een videowaarin de zanger als een soort Gulliver ligt vastgespijkerd terwijl hij wordt omringd door minimensjes uit Liliput. Het sprookje eindigt nogal gruwelijk omdat die minimensjes niet bepaald gezellig met Gulliver omgaan…

Jake Shears – ‘Too Much Music’

Jake Shears zingt het al: ‘There Can Never Be Too Much Music’. Dus delen we de nieuwe video van Jake Shears gewoon nog een keer. Woensdag schreven we er dit verhaaltje bij.

Lizzo – ‘Special’

Daar is Lizzo weer. Ze speelt de serveerster Melly met superkrachten die mensen uit benarde situaties bevrijdt als Lizzo de powergirl. Da’s inderdaad best speciaal. Maar waarom ‘Melly’?

Sam Smith – ‘I’m Not Here To Make Friends’

Hé, dat is de jurk van vorige week! Sam Smith refereert aan RuPaul en The Wizard of Oz in de nieuwste video van het album Gloria. Na de wat meer gecompliceerde singles ‘Unholy’ en ‘Gimme’ is ‘Friends’ een rechttoe rechtaan discotrack met een video waarin Sam in nog veel meer buitenissige outfits is te zien, waaronder in een corset met een piepklein broekje eronder. Let ook op het leer waarin de schaars geklede dansers zich hullen.

Rita Ora – ‘You Only Love Me’

Nog meer disco-achtige dance. Net als Sam Smith kiest Rita Ora voor een kleurrijke vriendinnenvideo, maar alles is toch weer helemaal anders.

Ann Marie – ‘Back 2 The Streets’

Verwar Ann Marie niet met de Britse zangeres Anne-Marie die meezing op ‘Rockabye’ van Clean Bandit. Dit is een andere Annemarie, namelijk, een artiest uit Chicago die stroperige R&B maakt. Ook mooi, maar net even wat anders.

Ellie Goulding – ‘Like A Saviour’

Ook Ellie gaat voor discodans, in haar geval met dansers in een woestijn, duinpan of een andere zandsituatie. Van haar nieuwe album Higher Than Heaven, dat vandaag is verschenen.

The Tallest Man On Earth – ‘Every Little Heart’

Kristian Matssons eerste album sinds 2019 met originele muziek heet Henry St., en de eerste single van dat album is lekker springerig.

Anne-Marie – ‘Sad B!tch’

Nou, da’s ook toevallig! Hadden we het hierboven bij Ann Marie over Anne-Marie, blijkt die laatste óók al met een nieuwe video te komen. Een grappige bovendien die is opgenomen op een kermis.

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau