Doritos México presenteerde deze week haar nieuwe Pride-commercial onder de noemer ‘Bold Love’. Dit in het kader van hun Orgullo Todo El Año-campagne, of in het Nederlands: Het Hele Jaar Pride-campagne.

Gezamenlijke toekomst

Te zien is hoe twee meiden in het donker elkaars hand vasthouden terwijl ze op roadtrip zijn. Onder het genot van een zak Doritos bespreken ze eerst wat alledaagse wederwaardigheden, maar dan wordt het romantisch, met een verdrietige twist. Ze praten over hun gezamenlijke toekomst.

In Mexico is anti-discriminatiewetgeving, maar dat betekent niet dat homoseksualiteit volledig is geaccepteerd. Dus dan is het extra gevoelig als de een tegen de ander zegt: “Ik zou je bij mijn familie introduceren als mijn vriendin, ook al betekent dit dat mijn oma of mijn vader niet meer met me wil praten.”

Statistieken

Even later: “Ik zou met je willen trouwen, al komt de helft van de gasten misschien niet opdagen.” Daarna wordt het stil, om dat beide meiden beseffen in wat voor schuitje ze zitten.

De commercial eindigt met enkele statistieken over lhbtq-discriminatie in Mexico. Zo zegt 76% van de Mexicaanse lhbtq’s geen affectie te tonen in het openbaar.

Afijn, de twee meiden het in ieder geval heel erg leuk met elkaar. Zoals je kunt zien in deze video. Zet even de ondertiteling aan via het instellingen-knopje op YouTube en kies voor Nederlands of Engels, mocht je de Spaanse taal niet machtig zijn.