De documentaire van K's Choice - Community Edition staat online. Leo van Emden (Roemfilm) volgde twee maanden lang bijna 100 zangliefhebbers uit de lhbtq-gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Uiteenlopende mix

Zeven weken lang werkte een uiteenlopende mix van honderd mensen uit de lhbtq-gemeenschap en daarbuiten aan een immens pop-up koor. Onder leiding van de Vlaamse organisatie Zaterdag Zondag werkten ze elk weekend aan de songs van K’s Choice. Samen met K’s Choice zelf brachten ze deze ten gehore tijdens het live concert in de Stadsschouwburg tijdens What You See Festival.

Een groep vreemden werd een hechte club die elkaar vond in de liefde voor het zingen. Op 19 november traden ze tijdens What You See Festival in de Stadsschouwburg Utrecht op met niemand minder dan de befaamde Vlaamse band K's Choice. 

Boegbeeld

K’s Choice brak in de jaren ’90 door met rauwe, melancholische hits als Not an Addict en Believe. De lead singer van de band vertelde in 2019 voortaan als Sam Bettens, door het leven te gaan. Mede door zijn toegankelijke vlogs is hij een belangrijk boegbeeld geworden voor de transgender gemeenschap. Samen met dit bonte koor bracht K's Choice een spectaculair concert naar Utrecht. 

Zie hier hoe de weg ernaartoe eruitzag en ook het concert zelf.