Bekijk de trailer van Drifter, over een jonge man die zichzelf leert kennen in Berlijn

Leestijd: < 1 min

De 22-jarige Moritz verhuist naar Berlijn om bij zijn vriend te kunnen zijn. Die laat hem al snel in de steek, waarna Moritz in zijn eentje op zoek gaat naar zichzelf. Drifter is een reis door Berlijn en een coming-of-age verhaal tegelijk. Bekijk hier de trailer van deze film.

De Duitse filmmaker Hannes Hirsch heeft met Drifter een film gemaakt die in bijna documentaire-achtige stijl het queer leven van Berlijn laat zien. Dat doet hij aan de hand van de 22-jarige Moritz (een rol van Lorenz Hochhuth), die naar Berlijn verhuist om samen te kunnen zijn met zijn vriend. Die laat hem al snel vallen, waardoor Moritz de stad en al zijn geneugten in zijn eentje verkent.

Ontdekkingsreis

En zo begint voor Moritz een ontdekkingsreis door Berlijn die tegelijkertijd een zoektocht is naar zichzelf. Is hij gay? Hetero? Is SM iets voor hem? Moritz verkent het allemaal. Volgens de maker biedt zijn film een kijk op het nachtleven, waarin geen grenzen zijn, maar die verdergaat dan clichés en oppervlakkigheden.

Liefdesbrief

Hirsch noemt Drifter 'een persoonlijke liefdesbrief aan de queer scene van Berlijn'. De film gaat later deze maand in première tijdens het Berlinale International Film Festival. Daarna is de film te zien in Londen, tijdens het BFI Flare Festival dat is gericht op lhbtq-films. Wanneer de film in Nederland te zien zal zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS