Het State Farm Stadium in Arizona vormde zondag 12 februari het decor van de jaarlijkse Super Bowl, met in de pauze het welbekende optreden van een of meer artiesten. Vorig jaar was dat nog een keur aan hip hop- en R&B-sterren, onder wie Dr. Dre, Snoop Dogg, Kendrick Lamar en Mary J. Blige. Dit jaar stond Rihanna er helemaal alleen voor.

Zwevend door de lucht

Of nou ja, alleen: de in een rode jumpsuit gehulde zangeres was omringd door tientallen dansers die geheel in het wit gekleed gingen. Daar tussendoor bewoog Rihanna, die zich af en toe liet verleiden tot een dansje, maar verder een vrij statisch optreden gaf, zonder al te veel ingewikkelde choreografieën. Op een gegeven moment zweefde ze in haar eentje door de lucht op een podiumdeel, om zich vervolgens op het veld te begeven tussen haar dansers.

De Halftime Show was Rihanna’s eerste optreden in vijf jaar. In de bijna veertien minuten die haar show duurde, liet ze minstens tien van haar hits horen. Ze opende haar optreden met ‘Bitch Better Have My Money’, waarna een medley volgde met daarin ‘Where Have You Been’, ‘Only Girl In The World’, ‘We Found Love’, ‘Rude Boy’, ‘Work’, ‘Wild Thoughts’, ‘Pour It Up’, ‘Umbrella’, ‘Diamonds’ en meer.

In verwachting

Rihanna werd in mei vorig jaar voor het eerst moeder. De outfit die ze tijdens haar optreden droeg, voedde de geruchten dat de zangeres opnieuw zwanger is, wat later door haar management werd bevestigd. Of ze ook in verwachting is van een nieuw album? Daarover is niets bekendgemaakt.

Bekijk hier haar optreden tijdens de Super Bowl (even doorklikken naar YouTube).