Uncoupled is bedacht door Darren Star, die eerder betrokken was bij Sex And The City en nu bij de Netflix-hit Emily In Paris. Uncoupled ging over de succesvolle makelaar Michael Lawson (gespeeld door Neil Patrick Harris) wiens perfecte New Yorkse leven een onverwachte wending neemt nadat zijn vriend Colin (een rol van Tuc Watkins) hem na zeventien jaar verlaat.

Twee nachtmerries

In de synopsis was te lezen dat Michael ineens in twee nachtmerries tegelijk was beland: dat hij de man verliest van wie hij dacht dat dit zijn soulmate was, én dat hij zich als alleenstaande man van midden veertig in het New Yorkse datingleven moest gaan begeven.

Naast Harris en Watkins waren Tisha Campbell, Marcia Gay Harden, Emerson Brooks en Brooks Ashmanskas te zien in Uncoupled. In januari trok Netflix de stekker uit de serie, waarna kijkers een petitie waren gestart om de show bij een andere zender of streamer onder te brengen.

Scherper en stouter

Of die petitie er iets mee te maken heeft gehad, weten we niet. Maar de gebeden van de Uncoupled-fans zijn verhoord. Filmmagazine Deadline maakte bekend dat Showtime een tweede seizoen zal gaan uitzenden op een van zijn platformen. Ook liet Deadline weten dat het nieuwe seizoen ‘scherper en stouter’ wordt.

Wanneer en waar het tweede seizoen van start gaat, wordt later bekendgemaakt. Seizoen één van Uncoupled staat nog gewoon op Netflix. Nog niet gezien? Bekijk dan hier de trailer.