Bekijk de trailer van Punch, over twee verliefde boksers

Hoe is het om gay te zijn in een klein dorpje?

Leestijd: < 1 min

Jim is een jonge, veelbelovende bokser die zucht onder het juk van zijn alcoholistische vader. Dan wordt hij verliefd op een klasgenoot, waarna de twee te maken krijgen met homofobie. Langzaam komt Jim erachter hoe het is om gay te zijn en hoe hij daarmee kan dealen in het kleine dorpje waar hij woont. Daarover gaat de film Punch. Bekijk hier de trailer.

Tim Roth en Jordan Oosterhof spelen vader en zoon Stan en Jim Richardson in de queer film Punch. Die vader is alcoholist, maar ook trainer van zijn zoon die professioneel bokser wil worden. Jim ontwikkelt gevoelens voor zijn klasgenoot Whetu, een Maori jongen die wordt gespeeld door Conan Hayes.

Conservatieve omgeving

Beide jongens wonen in een klein dorp in Nieuw-Zeeland, waar niet iedereen even vooruitstrevend is als het gaat om zaken als homoseksualiteit. Als Jim en Whetu een relatie krijgen, raken ze geïsoleerd en krijgen ze te maken met homofobie. Zo komt Jim erachter hoe het is om gay te zijn en hoe hij daarmee moet dealen in een conservatieve omgeving.

Punch is geregisseerd door Welby Ing en ging in 2022 in première tijdens het Black Nights Film Festival in Tallinn. Binnenkort is de film te zien tijdens het Palm Springs International Festival.

Trailer

Of en wanneer de film in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend. Bekijk hier alvast de trailer van dit sportieve coming-of-age verhaal.

Powered by Labrador CMS