Amerikaanse honkbalspeler Anderson Comás: “Ik ben gay”

Tweede profspeler in korte tijd komt uit de kast

Leestijd: 1 min

Anderson Comás speelt in de minor league van het Amerikaanse honkbal, voor de Chicago White Sox. Afgelopen weekend deelde hij een bericht op Instagram waarin hij schrijft dat hij gay is. Hij is hiermee de tweede actieve professionele honkballer die zijn coming-out beleeft. “Ik ben trots en blij dat ik onderdeel uitmaak van de lhbtq-gemeenschap.”

De 23-jarige Anderson Comás heeft op zondag 19 februari een Instagram-bericht gedeeld waarin hij zijn coming-out deelt met zijn volgers. Comás is pitcher bij de Chicago White Sox, in een team dat speelt in de minor league.

gay én profatleet

In zijn bericht schrijft hij: “Ik wil gewoon even zeggen tegen iedereen die vindt dat homo’s niet iemand kunnen zijn in het leven. Ik ben gay én ik ben professioneel atleet.”

Comás is met zijn coming-out de tweede openlijk homoseksuele professionele honkbalspeler in de VS. Eerder ging Solomon Bates hem voor, een pitcher bij de San Francisco Giants. In 2015 was David Denson de eerste profspeler die openlijk gay is, maar die is inmiddels gestopt.

vecht voor je dromen

In zijn Instagram-bericht schrijft Comás: “Ik wil een inspiratie zijn voor mensen zoals ik, die vechten voor hun dromen. Luistere niet naar de stomme dingen die mensen over ons zeggen. Vecht voor je dromen, geloof in jezelf en ga ervoor.”

De Chicago White Socks brachten na Comás’ coming-out een statement uit, waarin ze hem ondersteunen: “Wij zijn allemaal zo trots op je, Anderson!” Chris Getz, de assistent general manager van de Socks, schrijft verder: “Anderson deelde zijn nieuws vorig jaar al met ons. Het deed me deugd dat hij zich op z’n gemak voelde om zo’n belangrijk en persoonlijk deel van zijn leven openlijk met ons te delen.”

Powered by Labrador CMS