De Senaat van Tennessee, een zuidelijk gelegen staat in de VS, heeft een wet aangenomen waarin het verboden is om dragqueens en plein publique te laten optreden in shows.

Minderjarigen

Bill 3, zoals de wet heet, moet ervoor zorgen dat  ‘adult cabaret performances’ niet mogen worden opgevoerd in een straal van drie kilometer rond scholen, in publieke parken of ‘places of worship’, dus kerken en andere zalen voor religieuze bijeenkomsten. In de wet staat zwart op wit dat ‘male or female impersonators’ niet te zien mogen zijn op plekken waar minderjarigen mogen komen.

De Republikeinen hebben een meerderheid in de Senaat in de staat Tennessee, die wordt aangevoerd door Jack Johnson. Die zei over de wet dat die ‘ouders het vertrouwen geeft dat ze hun kinderen kunnen meenemen naar een openbare of privéshow en niet verblind zullen worden door een geseksualiseerde uitvoering’.

Anti-transgenderwet

Naast het in de ban doen van publieke dragshows is er een anti-transgenderwet ingevoerd die arsten verbiedt om minderjarigen ‘genderbevestigende medische behandelingen’ te geven. Hieronder vallen puberteitsremmers, hormoontherapie en operaties.

Bron: PinkNews / Coverbeeld: UnSplash