Tijdens optredens zoent Lil Nas X weleens met een mannelijke danser. Ook in zijn video’s schuwt de rapper zijn liefde voor mannen niet, integendeel: sommigen bevatten scènes waarvan menigeen rode oortjes krijgt.

Zak geld

Afgelopen weekend trad Lil Nas X op tijdens het Lollapalooza Festival in Chili. Iemand plaatste vervolgens een videofragment van dat concert op Twitter en schreef erbij: “Ik heb het idee dat hij niet echt gay is en ook niet zo vrouwelijk. Het is zo geforceerd.” Alsof gay en vrouwelijk synoniem zijn, maar dat terzijde.

Iemand anders deed er nog een schepje bovenop en zei: “Op een dag zullen we beseffen dat Lil Nas X niet gay is. Hij heeft de lhbt-gemeenschap erin geluisd en een zak geld opgestreken.”

Fruitcake

Daar liet de rapper het niet bij zitten. Hij retweette het bericht hierboven en schreef erbij: “Moet ik iemand om kwart voor vier ’s nachts op vrijdag pijpen achter de McDonald’s in Chicago middenin de Pride-maand, terwijl ik dit allemaal stream op Twitch en Instagram, voordat jullie je realiseren dat ik toch echt een fruitcake ben?”. Waarbij fruitcake een denigrerende term is voor iemand die homoseksueel is.

Uiteindelijk namen zijn fans het voor hem op.

Excuses

Overigens zit Lil Nas X er ook weleens helemaal naast. Onlangs bood hij zijn excuses aan voor een grap die hij maakte op zijn socials, waarin hij zei in transitie te gaan. Dat namen behoorlijk wat mensen hem kwalijk.

Hier de tweets van het afgelopen weekend.