Klaar voor de lente? Draag deze kledingstukken in het voorjaar!

Leestijd: < 1 min

Uiteraard wil je het hele jaar door je beste modebeentje voorzetten. Per seizoen zijn er weer verschillende kledingstukken geschikt om te dragen. In de lente verwissel je winterse looks en dikke lagen kleding voor luchtigere stoffen en kleurrijkere items. Met deze tips zit je goed.

Sneakers

Hoewel je sneakers het hele jaar door kunt dragen, passen ze toch het best bij de lente en zomer. Ruil je veterschoenen of -laarzen na de winter weer om voor verse sneakers heren! Aangezien het voorjaar staat voor een nieuw begin, kun je perfect meegaan met de trends. Kies verder voor een lichte kleur, zoals wit of zand. Een fel kleuraccent is ook zeker welkom, om de schoen nog meer op te laten vallen. Dit kan verwerkt zitten in de schoen zelf, of bijvoorbeeld juist bij de veters.

Vest

We geven het toe: in het voorjaar kan het soms best nog wat fris zijn. Geen punt, want hier kun je je naar kleden. Een vest heren is een uitstekend item om te dragen, met een mooi T-shirt eronder. Je trekt ‘m namelijk eenvoudig aan en weer uit. Dat past goed bij de lente, waar de temperatuur gedurende de dag nogal wat kan schommelen. Ook zit een vest net wat luchtiger dan een trui, waarmee je helemaal bent afgesloten. Van een gebreid vest met knopen tot een sweatshirt vest met rits: er zijn genoeg stijlen om uit te kiezen. Denk daarnaast aan handige extra’s, zoals een goede capuchon en ruime zakken.

Met jeans en sneakers onder een longsleeve zit je eigenlijk altijd wel goed

Overshirt

Is een trui te warm, maar enkel een T-shirt nog te koud? Een overshirt is tevens een goed item om te combineren in je look. Dit is een overhemd in een wat dikkere stof, die je open óf dicht over een shirt kunt dragen. Qua materiaalsoorten heb je genoeg opties, denk aan linnen of denim. Is de basis van je outfit minimalistisch? Dan kun je met je overshirt uitpakken, qua kleur of print. Het maakt je outfit direct een stuk interessanter.

Longsleeve

Nog een idee als een T-shirt net te fris is: ga voor een longsleeve. De bedekking van je armen geeft net dat stukje warmte waar je naar op zoek kan zijn. Daarnaast is een longsleeve een mooi casual kledingstuk. Draag er een jeans en sneakers onder, en je zit eigenlijk altijd wel goed. Een longsleeve met strepen is een ware klassieker: het springt in het oog, zonder te bont te zijn.

Ga voor een oversized fit en creëer een casual look

Pantalon

In de winter draag je waarschijnlijk het liefst een dikke spijkerbroek of warme trainingsbroek. Maar in de lente kun je weer voor wat dunnere stoffen kiezen, zoals een pantalon! Stijlvol oogt het ook nog eens, met een overhemd of T-shirt erboven. Ga voor een oversized fit en creëer een casual look. Of houd het juist elegant met een strakke pantalon. Het is hier ook maar weer net wat je het liefst draagt. De categorieën voor de kledingstukken staan vast, maar hierbinnen kun je immers nog een heleboel variatie toepassen. Durf dit vooral te doen! Zo blijven je looks namelijk interessant – jaar in, jaar uit.

Powered by Labrador CMS