De zomer komt eraan: dit zijn dé zwembroeken trends van 2023

Leestijd: < 1 min

Net als bij andere kleding zijn er ook bij zwembroeken elk jaar weer nieuwe trends te zien. Handig dus om deze te checken, zodat je deze zomer in stijl de zee in gaat of over de boulevard flaneert. Daarom zetten we in dit artikel de belangrijkste modetrends voor je op een rijtje.

Trend 1: Geometrische patronen

Een trend die we dit jaar veel bij heren zwembroeken gaan zien zijn geometrische patronen. Dit zijn motieven die elkaar opvolgen, bijvoorbeeld cirkels en driehoeken. Een voorbeeld van badkleding met geometrische patronen is de Fendi zwembroek. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een opvallend patroon met golven, zigzagpatronen of blokken.

Trend 2: Bloemmotieven

Eén van de grootste trends van 2023 is het bloemmotief. En daarvoor gaan we terug naar de jaren tachtig, de tijd waarin het gebloemde Hawaii shirt populair werd. Deze vrolijke bloemenprint zien we deze zomer terug bij de zwembroek. Kies voor een zwemshort met een catchy bloemmotief in een felle kleur, zoals geel of oranje en je bent helemaal klaar voor een dagje strand!

Trend 3: De effen zwembroek

Niet zo’n fan van felle kleuren of schreeuwerige patronen en vormen? Dan kan je dit seizoen ook voor een minder opvallend exemplaar gaan. Zwemshorts in effen kleuren, zoals groen en zwart zijn namelijk ook trendy deze zomer. Met een zwart exemplaar van bijvoorbeeld Burberry kom je dus zeker stijlvol voor de dag.

Zwembroek
Zwembroek

Trend 4: Ethnic Jungle

Bij Ethnic Jungle draait het om shorts in trendy legerkleuren, denk bijvoorbeeld aan groentinten en beige. Bij deze trend horen ook grafische motieven, zoals strepen, lijnen en prints, zoals palmboom- of tijgerprints. Combineer je shorts met een stoere zonnebril en you’re good to go!

Trend 5: De surf zwembroek

Met dit model sla je twee vliegen in één klap. De surf zwembroek, ook bekend als boardshort, is namelijk een lange, wijde zwembroek die je ook als korte broek kan dragen. Alle kleuren en patronen mogen. Voor een echte surfer look, of als je je huid wil beschermen tegen de zon, draag je hier een lycra shirt bij. Ook een trend deze zomer en dus meteen modebewust!

Scoor snel een mooie zwembroek!

Heb jij nog geen zwembroek of een oud exemplaar? Check dan snel deze toffe trends en scoor een trendy zwemshort! De nieuwe collecties van alle grote merken zijn inmiddels gelanceerd dus er is nog veel keus. Laat op vakantie en/of scoor jij liever je badmode met korting? Zet dan alvast juni en juli in je agenda voor de zomersale.

Powered by Labrador CMS