Martin Sheen speelde in 1972 de hoofdrol in That Certain Summer, waarin hij te zien is als Doug Salter, die aan zijn tienerzoon Nick uitlegt dat hij homoseksueel is. Dat doet hij wanneer Nick zijn gescheiden vader opzoekt en Gary ontmoet, de nieuwe vriend van zijn vader. En zo moet Nick leren omgaan met het feit dat zijn vader niet op vrouwen valt, maar op mannen.

Baanbrekend project

That Certain Summer is gemaakt door de mannen die eerder achter het succes zaten van de tv-serie Columbo. De film zou gemaakt worden voor tv en de makers wisten dat het een baanbrekend project zou worden. Velen dachten echter dat de film nooit van de grond zou komen.

Voordat de opnames van de film van start gingen, zorgde That Certain Summer al voor opschudding achter de schermen en in het openbaar. Aan de ene kant waren er mensen die vonden dat de film moest worden verbannen. Aan de andere kant was er een handjevol dappere schrijvers, acteurs en producenten die ervoor vochten om een televisietaboe te doorbreken.

TV-revolutie

Toen het stof eenmaal was neergedaald en de film er tóch was gekomen, hielp de uitzending ervan een tv-revolutie teweeg te brengen die een impact had die zelfs de makers niet hadden kunnen voorzien.

De Amerikaanse queer tv-deskundige duikt in het verhaal achter That Certain Summer, volgens hem een van de belangrijkste tv-films ooit gemaakt.