Call Me Mother is de naam van een realityserie die wordt gepresenteerd door de Canadese host Dallas Dixon (Entertainment Tonight Canada). De legendarische en gevestigde dragmothers Peppermint, Crystal en Barbada laten zien hoe zij de volgende generatie dragtalenten adopteren en begeleiden in hun eigen unieke draghuizen.

First Child of Drag

De deelnemers strijden gedurende acht weken met de andere huizen en met elkaar, om de titel First Child of Drag en een hoofdprijs van 50.000 dollar in de wacht te slepen.

Peppermint vertelt hierover: “Ik kan niet wachten om te zien welke nieuwe talenten Canada te bieden heeft. Ik ben vooral geïnteresseerd in drag die nog niet zoveel in de mainstream is vertegenwoordigd.”

Een grote familie

Barbada vult aan: “Call Me Mother voelt helemaal niet als een wedstrijd, ookal is het dat wel. Het is meer een grote familie. Iedereen is vriendelijk, wil elkaar helpen en houdt van elkaar. Het is bovendien een heel diverse show met mensen uit de hele lhbtq-gemeenschap.”

Ook Crystal doet een duit in het zakje: “Ik vond het geweldig om de serie te maken en kan niet wachten tot de kijkers onze prachtige geadopteerde families zullen ontmoeten. Kijkers kunnen warmte, humor, diversiteit en bakken met talent verwachten.”

Trailer

Call Me Mother is vanaf donderdag 1 juni om 21:00 uur wekelijks te zien bij FOX. Bekijk hier alvast de eerste beelden.