Queer boekentips

Winq tipt: vijf nieuwe regenboogboeken

Nieuwe parels voor op je boekenplank

Leestijd: < 1 min

Welke boeken met een queer haakje zijn er de afgelopen tijd verschenen? Ook deze maand tippen we in samenwerking met lezersplatform Hebban vijf nieuwe regenboogboeken, waaronder een krachtige graphic memoir over non-binariteit en aseksualiteit.

1) Gender Queer - Maia Kobabe

Een autobiografische graphic novel over de reis naar zelfidentificatie. Dat is Gender Queer van cartoonist en schrijver Maia Kobabe. Een boek over puberale verliefheden  en het worstelen met een coming-out. Oorspronkelijk was het bedoeld om Maia's familie uit te leggen hoe het is om non-binair en aseksueel te zijn, maar het groeide uit tot een ontroerende gids die deze thema's bespreekbaar maakt voor vrienden, bondgenoten, eigenlijk iedereen.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Gender Queer - Maia Kobabe
Gender Queer - Maia Kobabe

2) Maak me eendimensionaal - Sang Young Park

De Zuid-Koreaanse Sang Young Park volgde onlangs zijn fenomenale debuut Liefde in de grote stad op met Maak me eendimensionaal, over een sterpsycholoog die via een anoniem bericht leert dat er een lichaam op de bodem van een meer is gevonden in de stad waar hij is opgegroeid. De afzender beweert dat de psycholoog er iets mee te maken heeft. Het dwingt hem terug te blikken op zijn getroebleerde tienerjaren, waarin hij onder meer voor het eerst verliefd werd op een andere man.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Maak me eendimensionaal - Sang Young Park
Maak me eendimensionaal - Sang Young Park

3) Nout en ik in de Razende Ruimte - Fleur Doornberg-Puglisi

Voor ieder kind bestaat er een passend boek, het moet alleen nog gevonden worden. Dat is de filosofie van Fleur Doornberg-Puglisi. In haar eerste voorleesboek Nout en ik in de Razende Ruimte is diversiteit de norm. Zo worden de hoofdpersonen opgevoed door twee beste vriendinnen en ontmoeten ze tijdens hun avonturen twee verliefde buurmannen en een vrouw in een rolstoel. Al beschrijft de auteur dit allemaal impliciet. Iedereen is gewoon zoals die is.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Nout en ik in de razende ruimte - Fleur Doornberg-Puglisi
Nout en ik in de razende ruimte - Fleur Doornberg-Puglisi

4) Scherven - Bret Easton Ellis

Winq-boekenredacteur Pim Lammers over de nieuwe Bret Easton Ellis (bekend van American Psycho): “In de autobiografische roman Scherven speelt Ellis een fijn spelletje met feit en fictie. Hij neemt de lezer mee naar zijn eigen jeugd in de rijke buurten van Los Angeles in de jaren tachtig. De 17-jarige Bret en zijn klasgenoten leiden een leven waar velen van dromen: ze rijden rond in de duurste auto’s, wonen in grote villa’s en zijn allemaal ook nog eens ontzettend knap. Maar de komst van een seriemoordenaar gooit hun levens flink overhoop. Bret is ervan overtuigd dat hun nieuwe én ongelooflijk aantrekkelijke klasgenoot er iets mee te maken heeft. Maar wat kan hij eraan doen?”

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Scherven - Bret Easton Ellis
Scherven - Bret Easton Ellis

5) Oneindig - Olga Ponjee 

E-bookreeks Oneindig van Olga Ponjee bestaat uit vijf delen over vier vrouwen en een man die zich losworstelen van hun ideeën over hoe seks 'hoort' te zijn. Een zeer welkome queer verrijking van het vooral door cisgender heterokoppels gedomineerde feelgood-genre. Juicy!

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Oneindig - Olga Ponjee
Oneindig - Olga Ponjee

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS