In de korte film Louder Than Words draait het om de ontmoeting tussen een jonge muzikant genaamd Ansel (gespeeld door Luke Farley) die een onverwachte ontmoeting heeft met Niall, een danser die doof is (een rol van Marty Lauter die ook bekend is als Marcia Marcia Marcia uit seizoen vijftien van RuPaul’s Drag Race).

Onderlinge connectie

Wanneer Ansel en Niall worden gedwongen een studioruimte te delen, bewegen ze zich onhandig naast elkaar terwijl de een zingt en de ander een dans uitvoert. Ze hebben een onderlinge connectie en bewondering voor elkaar. Hoewel Niall kan liplezen, bestaat er een behoorlijke taalbarrière tussen hem en Ansel.

Om te kunnen communiceren, moeten Ansel en Niall uit hun comfortzone stappen. Want ookal delen ze dezelfde passies en inspireren ze elkaar al snel, het onvermijdelijke risico van miscommunicatie – zowel in taal als in emotie – blijft bestaan. Waardoor het bijna onmogelijk wordt om die verborgen genegenheid aan elkaar te tonen.

Extra belemmering

De film verkent de strijd waarmee queer mensen vaak worden geconfronteerd in een cultuur die nog niet volledig is ingericht op de acceptatie van liefde in al zijn vormen. In de kern laat het verhaal zien hoe moeilijk het kan zijn om romantische interesses over te brengen aan een ander, zeker als die in dit geval een extra belemmering heeft in de vorm van Nialls doofheid.

De film is geregisseerd door Julio Dowansingh en  te zien via YouTube.