Nieuwe muziek: Harry Styles troost robotstofzuiger en Bergets boodschap

05 mei 2023, Jaap Bartelds, 8 minuten

Harry Styles heeft weer een geniaal filmpje afgeleverd, waarin het deze keer niet draait om de zanger zelf, maar om zijn robotstofzuiger die de wijde wereld intrekt. Verder zingt Kim Petras samen met Nicki Minaj, brengt Berget Lewis een blijde boodschap en zijn er nieuwe video’s van Lenny Kravitz, Darren Hayes en Alison Goldfrapp. Maar er is meer…

Berget Lewis – ‘We Are One’

Met 'We Are One' maken we meteen kennis met een kant die Berget nog niet veel vaker van zichzelf heeft laten zien en met deze single wil Berget de luisteraars een duidelijke boodschap meegeven. Namelijk om toleranter te zijn naar elkaar toe en dat het niet uit zou moeten maken wie je bent en waar je vandaan komt. Uiteindelijk zijn we allemaal één.

Harry Styles – ‘Satellite’

Geinig, de nieuwe video van Harry Styles. Terwijl de zanger zich voorbereidt op een concert, ziet zijn robotstofzuiger een raketlancering op tv en besluit die er vandoor te gaan. Maar dat blijkt wat gezelligheid betreft niet mee te vallen: net als Wall-E eindigt is hij helemaal alleen. Maar gelukkig is Harry daar om hem op te vangen.

Greta Van Fleet – ‘Meeting the Master’

Achter de naam Greta Van Fleet schuilt geen Nederlandse smartlappenzangeres uit Appingedam, maar een Amerikaanse band die prachtige bluesrock maakt. Zanger Josh Kiszka haalt uit alsof hij voor Iron Maiden of Led Zeppelin aan het werk is, op deze prachtige gitaarballad.

Lenny Kravitz – ‘How Long Have You Been Blind’

Onlangs overleed zanger en acteur Harry Belafonte. Lenny Kravitz eert hem met deze cover van Floyd ‘Red Crow’ Westerman, een lied dat Belafonte in de jaren tachtig regelmatig zong tijdens zijn concerten.

Mac DeMarco & Alan Palomo – ‘Nudista Mundial ’89’

Alan Palomo ken je van Neon Indian, maar het is alweer vier jaar geleden dat hij onder die naam iets nieuws uitbracht. Nu is hij terug in een samenwerking met Mac DeMarco. De video speelt zich niet af op een nudistenstrand, maar is een filmpje dat is geïnspireerd op de jarentachtig videogame Leisure Suit Larry. Lekker funky liedje, by the way.

Kim Petras & Nicki Minaj – ‘Alone’

Nu de trance uit de nineties een comeback maakt, sijpelt de sound van toen steeds vaker in nieuwe muziek van nu. Zo gebruikt Kim Petras de melodie van Alice Deejays ‘Better Off Alone’ voor haar nieuwe single, waarop Nicki Minaj een gastrap verzorgt. De beat is wel een stuk relaxter dan die van Alice Deejay, trouwens.

Jonas Brothers – ‘Waffle House’

Waffle House is een restaurantketen met meer dan 1.900 vestigingen in voornamelijk de zuidelijke staten van de VS. Je eet er van dat typisch Amerikaanse fastfood als hashbrown bowls en moddervette wafels met boter en stroop. Het is zo vies dat het weer lekker wordt, een beetje net als met de muziek van de Jonas-broers. Op hun nieuwe single klinken ze gelikter dan ooit.

Darren Hayes – ‘Feels Like It’s Over’

In de nineties scoorde de Australische Darren Hayes hits met Savaga Garden, waarvan ‘Truly Madly Deeply’ en ‘I Knew I Loved You’ de grootste waren. Die successen heeft hij solo nooit meer geëvenaard, In de video speelt zanger Casey James zijn love interest.

Jackson Wang & Ciara – ‘Slow’

Is er momenteel iemand hipper dan Jackson Wang? De Chinese zanger en rapper heeft Ciara gestrikt voor zijn nieuwe single ‘Slow’.

Jackson Wang – ‘Cheetah’

We blijven nog even hangen bij Jackson Wang, want hij bracht deze week nóg een video uit. ‘Cheetah’ heeft een junglethema, maar dan met een twist: alle mensen zijn behekst en hebben vampiertanden.

Sofi Tukker – ‘Jacaré’

De lente hangt in de lucht en dat betekent: zin om te zoenen! Er wordt heel wat afgekust en geknuffeld in deze vrolijke strandvideo van Sofi Tukker. Jacaré betekent alligator in het Portugees, maar is ook slang voor vrouwen die op vrouwen vallen, iets wat dan uiteraard ook te zien is in de video.

Alison Goldfrapp – ‘Love Invention’

Nog zeven nachtjes slapen en dan komt het langverwachte soloalbum uit van Alison Goldfrapp. Het heet The Love Invention en dit is de (bijna) gelijknamige single. Het is wederom een fraai staaltje dance dat Els hier met haar fans deelt.

Skrillex, Fred again.. & Flowdan – ‘Rumble’

Experimentele beats, een verdraaide stem die aan Yo-Landi van Die Antwoord doet denken en een hoop duistere beelden zorgen voor een spannend underground-gevoel. Alsof je onbedoeld op een rave bent terechtgekomen en nooit meer weg wil.

Jason Mraz – ‘Pancakes & Butter’

Eigenlijk is Jason Mraz in alles het tegenovergestelde van Skrillex hierboven, namelijk een en al gezapigheid. Maar hij komt er mee weg in zijn video bij het al even gezapige ‘Pancakes & Butter’, die een pastiche is op tv-programma’s uit de jaren zeventig of tachtig.

Tom Grennan – ‘How Does It Feel’

Op 16 juni verschijnt het nieuwe studioalbum van deze Britse singer-songwriter slash spierbundel: What Ifs & Maybes. ‘How Does It Feel’ heeft een leuke concertvideo.

Alvaro Soler – ‘Muero’

Alvaro Soler slaat op creatief gebied een nieuwe weg in. De Duits-Spaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist vertelt: “Ik concentreerde me volledig op mezelf en ging weer schrijven zoals ik deed in de begindagen: alleen, aan de piano, met slechts een blanco vel papier. Ik gaf mezelf alle vrijheid om te experimenteren en mijn comfortzone ver achter mij te laten.” Hieronder zie je of dat is gelukt.

David Guetta, Anne-Marie, Coi Leray – ‘Baby Don’t Hurt Me’

Na Alice Deejay is er een tweede 90’s artiest die wordt gerecycled, deze week: David Guetta heeft een update gemaakt van ‘What is Love’ van Haddaway.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau