Hot op Instagram: de Italiaanse Songfestivalkandidaat Marco Mengoni

Leestijd: < 1 min

De Italiaanse zanger Marco Mengoni doet dit jaar voor de tweede keer mee aan het Eurovisie Songfestival. In 2013 werd hij zevende, zal hij dit jaar hoger eindigen of juist lager? Als voorproefje keken we alvast even op zijn Instagram-account. Dit zijn z’n mooiste foto’s.

Marco Mengoni is 34 jaar en werd geboren in Ronciglione, een dorpje in het midden van Italië. Hij werd in 2009 bekend bij het grote publiek toen hij meedeed aan X Factor en won. In 2010 deed hij voor het eerst mee aan het San Remo Festival, waar hij met het nummer ‘Credimi Ancora’ eindigde op de derde plaats.

Meer succes

In 2013 had hij meer succes in San Remo: toen werd Marco eerste met ‘L’Ezzenziale’. Hij mocht met het lied door naar het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö, waar hij zevende werd.

Precies tien jaar later deed Marco opnieuw een gooi naar de overwinning van San Remo, met ‘Due Vite’. Omdat hij opnieuw winnaar werd, zien we hem nu dus terug in Liverpool.

Finale

We moeten nog even wachten tot zaterdag, want Italië is een van de zogeheten ‘big five’-landen en die slaan de halve finalerondes altijd over. Dus hier zijn alvast de mooiste Instagram-foto’s van Marco Mengoni.

Powered by Labrador CMS