Calvin Harris is 39 jaar, komt uit Schotland en bracht in 2007 zijn eerste album uit met daarop de debuutsingle ‘Acceptable in the 80s’. Die deed destijds niet zoveel, en het was dan ook niet zo gek dat Roísín Murphy een samenwerking met de DJ en producer niet zag zitten.

Allemaal hits

Twee jaar later was het wél raak: met ‘I’m Not Alone’ scoorde Calvin zijn eerste Britse toptien-hit. Sindsdien ging het hard: hij scoorde wereldhits met Ellie Goulding (‘I Need Your Love’ in 2013’. ‘Outside’ in 2014 en tien jaar later dus met ‘Miracle’), met Rihanna (‘This Is What You Came For’ in 2016), met Ariana Grande in 2017 (‘Heartstroke’), met Pharrell Williams en Katy Perry in 2017 (‘Feels’), met Dua Lipa in 2018 (‘One Kiss’), met Sam Smith in hetzelfde jaar (‘Promises’) en vorig jaar nog met Justin Timberlake, wederom Pharrell en Halsey (‘Stay With Me’). En dit is slechts een kleine greep.

Britse nerd

In het begin van zijn carrière zag Calvin eruit als een Britse nerd, met een bleke snuit onder z’n donkere haar en een oversized hoodie. In 2008 stopte hij met het drinken van alcohol en ontdekte hij de gym, met als gevolg een ondergoedcampagne voor Calvin Klein

Hier is eerst die aloude video, gevolgd door Calvins eigen Instagram-foto’s.