Very Vintage: Tina Turner treedt op in The Cher Show

Het enthousiasme spát er vanaf!

Leestijd: < 1 min

The Queen of Rock and Roll is op 24 mei op 83-jarige leeftijd overleden. Wereldwijd wordt uitgebreid stilgestaan bij het leven en lijden van de zangeres. Hier duiken we in het glansrijke YouTube-archief en delen we de leukste optredens van Tina Turner in The Cher Show, uit 1975. Met als bonus nog een interview met Tina en Cher bij Oprah Winfrey, een optreden van de twee samen met Elton John, plus Chers reactie op de dood van Tina Turner.

Tina Turner kon werkelijk alles zingen. Als kind stond ze al vooraan in een gospelkoor en al jong werd ze ontdekt door Ike Turner. Hierover is al heel veel gezegd, dus dat gaan we hier niet ook nog eens doen. In plaats daarvan staan we stil bij haar optreden in The Cher Show, op 27 april 1975.

Variété

Cher had haar eigen variétéprogramma in de jaren zeventig, aanvankelijk met haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono en later solo. Ze bracht telkens een mix van sketches, liedjes en praatjes en droeg daarbij steevast een stunning outfit. Cher daagde haar gasten uit hetzelfde te doen, en zo kwam het dat Tina Turner en Cher in matching glimjurken het lied ‘Shame, Shame, Shame’ zongen.

Daarna volgde nog een Beatles-medley, die ze samen zongen met Kate Smith. Leuk detail: een van de liedjes van de Beatles die ze zingen is 'Help', dat Tina jaren later nog eens opnam in een ballad-versie.

Ook zongen Cher en Tina ‘The Country Side Of Life’.

Twee jaar later keerde Tina Turner terug naar The Cher Show, waar ze samen ‘Makin’ Music Is My Business’ zongen en hun music makers shaketen

Hier nóg een optreden van Tina Turner en Cher. Met Elton John op de piano. Gedrieën zongen ze een dampende versie van ‘Proud Mary’.

In 2008 waren Cher en Tina Turner te gast bij Oprah Winfrey, waar ze onder meer spraken over ouder worden, de strapatsen van hun beider echtgenoten, de keren dat Tina bij Cher optrad en meer.

Wat ook ter sprake kwam, was het verrassingsoptreden van Tina Turner en Beyoncé tijdens de Grammy Awards Show in 2008, waar ze samen ‘Proud Mary’ zongen.

Tot slot vertelt Cher over haar bezoek aan Tina Turner niet lang voordat die laatste kwam te overlijden. Ze vertelt hoe ze samen hebben gelachen, ondanks het feit dat Tina al een tijd ziek was.

Powered by Labrador CMS