Gays in het leger: bekijk de trailers van deze vijf films

Geheime affaires en verboden liefdes

07 juni 2023, Winq redactie, 6 minuten

Netflix heeft een nieuwe serie aangekondigd over een jonge man die gay is en bij de marine gaat. The Corps is de naam van die serie. Om alvast in de stemming te komen serveren we je vijf trailers van films over gays in het leger en hun veelal geheime liefdeservaringen.

The Corps is een nieuwe serie die Netflix vorige maand heeft aangekondigd. Deze komische dramaserie is gebaseerd op de bestseller van Greg Cope, The Pink Marine, waarin hij zijn eigen avonturen beschrijft.

De 100-jarige tv-legende Norman Lear produceert The Corps en in de hoofdrol is 13 Reasons Why-acteur Miles Heizer te zien. Hij speelt een tienerjongen die op school gepest wordt en besluit om bij de marine te gaan. The Corps speelt in 1990, een tijd waarin homoseksualiteit in het leger kon leiden tot oneervol ontslag, een gevangenisstraf of nog erger.

The Corps is niet het enige verhaal met als thema homoseksualiteit en het leger. Hieronder vind je vijf trailers van films, die elk op hun eigen manier rond hetzelfde onderwerp cirkelen. Alle films zijn te huur of te koop via YouTube TV.

Burning Blue

Dit drama uit 2014 gaat over een verboden romance tussen twee jonge kadetten. Hoewel de jongens hun affaire geheim proberen te houden, leidt een militair onderzoek tot een onthulling, met alle gevolgen voor hun relatie en carrières van dien.

Firebird

Het verhaal van Firebird is niet heel anders dan dat van Burning Blue. Hier gaat het om de verboden liefde tussen twee piloten, achter het IJzeren Gordijn tijdens de Koude Oorlog in de Sovjet-Unie. De liefde op de vliegbasis duurt jarenlang, wat betekent dat de twee ook jarenlang met hun geheim rondlopen.

Moffie

In het Zuid-Afrikaans is moffie een scheldwoord voor gays. Het is de titel van een film die is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van André Carl van der Merwe en gaat over zijn verplichte dienstplicht tijdens de apartheid. Te zien is hoe Nicholas, een tiener die nog in de kast zit, bang is voor het strenge anti-homobeleid van het leger. Het dagelijkse leven wordt een overlevingsstrijd als hij merkt hoeveel homofobie en racisme bestaat binnen het systeem waaraan hij geen andere keus heeft dan hieraan trouw te blijven.

Yossi & Jagger

Deze film stamt uit 2002 en is daarmee de oudste op deze lijst – en daarmee zijn tijd ver vooruit. Yossi & Jagger speelt zich af binnen een kleine buitenpost aan de grens tussen Israël en Libanon, die onder het bevel staat van Yossi. Achter gesloten deuren heeft hij een affaire met zijn ondergeschikte officier Lior, die zijn bijnaam dankt aan zijn branie als rockster. Het wordt ingewikkeld wanneer vrouwelijke officieren op de basis arriveren en de spanningen hoog oplopen tegen de achtergrond van een ongemakkelijke oorlog.

A Marine Story

Ned Farr’s A Marine Story is geschreven als een reactie op het ‘Don’t Ask, Don’t Tell’-beleid van het Amerikaanse leger. De film begint met de onverwachte thuiskomst van majoor Alexandra Everett, die is teruggekeerd uit de oorlog in Irak. Ze wordt gerekruteerd om een onrustige tiener te helpen trainen voor een bootcamp. Dan komen geheimen uit hun beider verledens aan de oppervlakte en wordt duidelijk waarom Everett werd ontslagen.

Bron: Queerty

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau