Bekijk de nieuwe gay webserie ‘Straight Best Friend’

Leestijd: < 1 min

Straight Best Friend is de naam van een korte gay webserie die het hartverwarmende verhaal laat zien over een onbeantwoorde liefde. Het script is geschreven met behulp van AI en het programma ChatGPT, al hebben de makers nog wel het een en ander moeten aanpassen…

Wat gebeurt er als je verliefd wordt op je beste vriend die hetero is? Die vraag legden de bedenkers van Straight Best Friend voor aan het AI-programma ChatGPT. Daar rolde een verhaal uit over twee mannen die worstelen met hun vriendschap wanneer er verliefdheid in het spel komt.

Onbeantwoorde liefde

Straight Best Friend heeft een cast die openlijk queer is, met de acteurs Sean Foo en Prince Stefan in de hoofdrollen. Het verhaal gaat over vriendschap, onbeantwoorde liefde en het ontdekken van jezelf.

De serie bestaat uit drie afleveringen en is te vinden op het online platform Patreon, waar de organisatie Dear Straight People zijn hoekje heeft ingericht. Daar hebben ze zich toegewijd aan het verbeteren van de zichtbaarheid van lhbtq’s in Azië.

Geschreven door ChatGPT

Omdat filmen duur is, hebben de makers ChatGPT het script laten schrijven. Dat ging niet helemaal van harte, vertellen de makers: “AI kan best nuttig zijn, maar het mist de capaciteit en creativiteit om zelf een boeiend script in elkaar te zetten.” Dus is er nog behoorlijk gesleuteld om tot het gewenste resultaat te komen.

Bekijk hieronder de trailer van Straight Best Friend. Wil je de afleveringen bekijken? Ga dan naar Patreon.com en scroll een stukje naar beneden. Voor 3 euro kun je een aflevering ontgrendelen.

Powered by Labrador CMS