103 jaar geleden werd Tom of Finland geboren, een kunstenaar die bekend werd met zijn homo-erotische tekeningen. Hij brak door in de jaren vijftig en zestig en groeide uit tot een van de iconen van de lhbtq-gemeenschap.

Nalatenschap

Na zijn dood is zijn nalatenschap in handen van de Tom of Finland Foundation, die niet alleen diens kunst beheert, maar ook allerlei manieren bedenkt om telkens opnieuw onder de aandacht te komen. Dat kan met kunstfestivals, maar er zijn ook Tom of Finland-kalenders, wijn, eau de parfum en dus ook wodka.

Dat wodkamerk organiseert nu een fotocompetitie, waarin iedereen een foto van zichzelf kon insturen in de stijl van Tom of Finland. Tien finalisten zijn geselecteerd en die staan nu op het Instagram-account van Tom of Finland Vodka. Het is nu aan de kijkers, aan jou dus als je dat zou willen, om te stemmen op de meest expressieve, onbeschaamde en sexy foto op die pagina.

Doe nu mee en stem

Dus ga naar het Tom of Finland Vodka-Instagram-account en plaats de tekst VOTE samen met de hashtag #tomsphotocompetition onder je favoriete foto. Degene met de meeste stemmen wint. Schiet wel een beetje op, want het stemmen kan nog tot en met 11 juli. Op 12 juli wordt de winnaar bekendgemaakt.

Hieronder alvast een voorproefje.