Troye Sivan heb je kunnen zien als je naar de HBO Max-serie The Idol hebt gekeken, maar de kans is vrij groot dat je dat niet hebt gedaan als je eerst de recensies hebt gelezen. Fijn dus, dat de Australische zanger heeft aangekondigd dat op 13 juli zijn nieuwe single ‘Rush’ verschijnt.

Expliciet

De 28-jarige Troye schuwt een beetje sexyness niet in zijn recentere videowerk. Maar zo expliciet als in de preview van ‘Rush’ was hij nog niet eerder. Het lijkt erop dat hij volledig losgaat in de video, met beelden van een roodgeslagen half ontblote bil, Troye die schijnbaar out achterover hangt of in de armen van een halfnaakte man.

In een interview met GQ bevestigde Troye dat de titel van zijn nieuwe single verwijst naar een bekend merk Poppers. “Ik hou gewoon van mensen, de community en seks. Ik ben dol op feesten.” Verder vertelt hij dat hij de intieme momenten viert die hij heeft naast zijn langere relaties. “Of het nou een one night stand is, of iemand met wie je slechts tien minuten contact hebt in een club, of een persoon met wie je een aantal weken achter elkaar omgaat.”

Weer gevoelens

Troye schreef zijn nieuwe tracks nadat er een einde kwam aan zijn langdurige relatie met Jacob Bixenman. Hij is naar eigen zeggen die donkere periode te boven gekomen. “Ik merkte dat ik weer gevoelens kreeg, en dat ik emotioneel nog lang niet dood ben.”

Gelukkig maar. Dit zijn de mooiste foto’s van Troyes Instagram-account.