Dit zijn de 70 beste celebrity cameo's in muziekvideo's

Pamela Anderson verslindt complete band en Diego Luna stort in ravijn

12 september 2023, Jaap Bartelds, 8 minuten

Aan alles komt een eind, want dit is de zevende en laatste aflevering van ‘celebrity cameo’s in muziekvideo’s’. Met nog een keer Madonna, een piepjonge Angelina Jolie, Courteney Cox en Pamela Anderson als mannenverslindster.

In de krochten van YouTube zijn de mooiste dingen te vinden. Zoals video's waarin bekende acteurs een kleine of grote rol spelen. Regelmatig zoeken we er tien voor je op, en voegen deze toe aan het onderstaande - lang niet complete - overzicht met de ZEVENTIG beste celebrity cameo's in muziekvideo's. 

Rolling Stones – ‘Ride ‘Em On Down’

Kristen Stewart likt haar tong blauw aan een lolly terwijl ze in een al even blauwe bolide door de straten van L.A. scheurt in de video van het bluesy ‘Ride ‘Em On Down’ uit 2016. Het duurt niet lang voordat haar auto aan de kant wordt gezet, maar ze weet te ontsnappen en ze scheurt vrolijk verder. Maar wat doet die zebra daar ineens?

Devendra Banhart – ‘Carmensita’

Natalie Portman speelt een mythische prinsessenfiguur in een wereld die lijkt op India in de video van ‘Carmensita’, een lied dat doet denken aan een traditioneel deuntje. De beelden zijn nogal vaag, maar Devendra Banhart kennende is dat een bewuste keuze.

Meat Loaf – ‘Rock And Roll Dreams Come Through’

Angelina Jolie was in 1994 te zien als tienermeisje dat wordt gerustgesteld door een waarzegger – een rol van Meat Loaf himself. Het lied is ook typisch Meat Loaf: het is episch lang, kent een lange opbouw en eindigt in extase.

Katy Perry – ‘The One That Got Away’

Diego Luna is de jeugdliefde van Katy Perry in de zesde single van haar hitalbum Teenage Dream. Te zien is hoe Katy Perry als oud dametje terugblikt op haar leven. Ze krijgt ruzie met haar jeugdige geliefde, die in de war raakt en vervolgens in een ravijn stort. Wat een drama…

Bruce Springsteen – ‘Born In The USA’

Courteney Cox was nog helemaal geen bekende actrice toen ze werd gecast als ‘toevallig op het podium belandende meisje’ in de video van ‘Born In The USA’ van Bruce Springsteen. Maar toch mag ze meedoen, want hoe leuk is dat: lang voordat ze doorbrak met haar rol in Friends was Courteney al een ster.

Michael Jackson – ‘Remember The Time’

Eddie Murphy en David Bowies eega Iman vormen een keizers- (of goden-?)koppel in een van de vele epische video’s van Michael Jackson. In de ruim negen minuten durende, megalomane minispeelfilm verandert de King of Pop telkens in een hoopje sterrenstof, wanneer hij door het paleis van Ed en Iem dartelt.

Bob Dylan – ‘When The Deal Goes Down’

Scarlett Johansson gaf in 2006 al Lana Del Rey-vibes af in de retrovideo van Bob Dylans ‘When The Deal Goes Down’. Je had hier net zo goed de muziek van ‘Video Games’ of ‘Born To Die’ onder kunnen zetten.

Lit – ‘Miserable’

Pamela Anderson heeft meerdere videocameo’s op haar naam staan, van RuPaul en Morrissey tot Kanye West. Maar de leukste is de video van Lit, met de bandleden als miniaturen die optreden op haar kont, haar blokhak, haar knie en haar haar. Totdat Pam ze een voor een soldaat maakt.

Madonna – ‘Beautiful Stranger’

Mike Myers is als Austin Powers te zien in ‘Beautiful Stranger’, het lied dat Madonna als soundtrack levered aan de film Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. “Whatever you do, don’t fall in love”, is het advise van Basil aan Austin, maar het duurt niet lang voordat Madonna hem om haar vinger windt.

Michael Jackson – ‘Liberian Girl’

Paula Abdul, Whoopi Goldberg, Lou Diamond-Philips, Rosanna Arquette, Olivia Newton John, John Travolta, Dan Akroyd en Danny Glover zijn slechts een deel van de artiesten die voorbijkomen in deze video uit 1989. Helemaal op het eind blijkt dat Michael Jackson niet voor, maar achter de camera staat, en dat terwijl Steven Spielberg gewoon in da house was.

Janet Jackson – ‘That’s The Way Love Goes’

Jennifer Lopez is te zien als een van de vriendinnen met wie Janet Jackson zit te chillen en staat te dansen in haar appartement. J.Lo was destijds een beginnend actrice en danseres, die onder meer bekend was van de show In Living Color.

Jennifer Lopez – ‘Jenny from The Block’

Ben Affleck vormde in 2002 samen met Jennifer Lopez een liefdeskoppel, dat de bijnaam ‘Bennifer’ had gekregen. Zelf noemde Jennifer zich niet lang hierna J.Lo, maar hier probeert ze nog even een ander koosnaampje uit waaruit moet blijken hoe gewoon ze is gebleven. Ze mag dan wel Ben Affleck op haar jacht hebben zitten, maar ze is nog steeds dezelfde Jennifer als in de video hierboven.

SZA – ‘Drew Barrymore’

Stel, je bedenkt een lied dat je ‘Drew Barrymore’ noemt. Hoe leuk zou het zijn dat de echte Drew Barrymore ja zegt op je uitnodiging om in je video te komen spelen? Dat vond Drew Barrymore zelf ook, dus hier is ze zeker drie seconden, in de video voor ‘Drew Barrymore’, vanaf 2m16s.

Paula Abdul – ‘Rush Rush’

Keanu Reeves speelt dezelfde rol als James Dean in deze compacte remake van Rebel Without a Cause, een film die draait om rivaliserende bendes die het tegen elkaar opnemen tijdens een straatrace. Paula Abdul speelt het meisje dat het startsein mag geven.

Mumford and Sons – ‘Hopeless Wanderer’

Jason Sudeikis, Ed Helms, Will Forte en Jason Bateman spelen een parodie op Mumford & Sons.In de video van ‘Hopeless Wanderer’ treden ze op als boerenkinkels die tegen het einde toch een klein hartje blijken te hebben als ze met z’n allen in huilen uitbarsten. En een hysterische zoenpartij.

Annie Lennox – ‘Walking on Broken Glass’

John Malkovich en Hugh Laurie gaan volledig mee in het kostuumdrama dat Annie Lennox maakt van haar ‘Walking on Broken Glass’-video. Deze is gebaseerd op een scène uit Dangerous Liaisons, waarin Lennox ziet hoe haar ex met een kersverse bruid aan zijn arm op een feest verschijnt.

Paul McCartney – ‘Queenie Eye’

Johnny Depp, Jeremy Irons, Chris Pine, Jude Law, Sean Penn, Alice Eve, James Corden, Meryl Streep, Tracey Ullman, Kate Moss, Lily Cole, Laura Bailey, George Ezra, Jack Savoretti, Gary Barlow, Peter Blake, Tom Ford, Howard Long en vele anderen komen al playbackend, zittend of dansend voorbij in deze video uit 2013.

Brandon Flowers – ‘Crossfire’

Charlize Theron bevrijdt een benarde Brandon Flowers maar liefst drie keer in de video van ‘Crossfire’. Ze is te zien als een ware actieheldin die via een gat in het dak de belagers van Brandon uitschakelt.

Arcade Fire – ‘Anna’

Emma Stone werd al drie keer genomineerd voor een Academy Awards, niet gek dus dat Arcade Fire haar vroeg voor de rol van Anna in de gelijknamige video. Ze speelt een femme fatale-achtig type dat mannen het hoofd op hol brengt op een schip.

Kygo – ‘Think About You’

Dylan Sprouse is een voormalige Disney-kindster en speelt hier de love interest van Khadijha Red Thunder. Het is een flashback-filmpje over een koppel dat net uit elkaar is en terugblikt op betere tijden.

James Blake – ‘My Willing Heart’

Natalie Portman is niet alleen de ster in drie Star Wars-films, maar ook in de video van ‘My Willing Heart’, een lied uit 2017. Geschoten in stemmig zwart/wit is het een vrij duister werkje, net als meestal de muziek van James Blake. Maar dan breekt het licht door, met als eindshot de zwangere buik van Natalie.

Madonna – ‘Ghosttown’

Terrence Howard (bekend van het destijds immens populaire Empire) is Madonna’s redder van de eenzaamheid in een dystopische wereld waar nog slechts een handjevol mensen en dieren in rondlopen. Samen met een kindje en een wolf vormen ze geen gekozen, maar gevonden familie.

Meghan Thee Stallion – ‘Body’

Taraji P. Henson (bekend als de bling-bling ex van Terrence Howard in Empire) dook twee jaar geleden op in ‘Body’, al moet je goed kijken: ze is nauwelijks herkenbaar met haar steile, rode haar.

Maxwell – ‘Bad Habits’

Kerry Washington uit Scandal speelt de echtgenote van Maxwell met wie ze in een loftachtig pand woont. Maar daarvan is weinig te zien, want het is voornamelijk nacht in de video, met alle geneugten van het donker van dien. Met een einde dat nogal awkward is.

Alicia Keys – ‘Un-thinkable (I’m Ready)’

Chad Michael Murray speelt ook al in een liefdesverhaaltje. De acteur, bekend van One Tree Hill, A Cinderella Story en House Of Wax, speelt een hunk in de jaren vijftig of zestig ergens op het Amerikaanse platteland. Dan volgt een seventies-achtig kleurensegment en ineens wordt duidelijk waar het verhaal over gaat: in het ene universum zijn Chad en Alies verliefd maar hun liefde is onmogelijk, maar in een andere wereld krijgen ze elkaar wel. Of zoiets. Het is nogal cryptisch allemaal.

Justin Bieber – ‘Ghost’

Diane Keaton was ooit de muze van Woody Allen en hier ineens van Justin Bieber. Het kan verkeren. Hier speelt ze de grootmoeder van Justin, met wie ze samen rouwt om het verlies van haar echtgenoot. Het is een regelrechte tearjerker waarin iedereen zich kan verplaatsen die een dierbare is verloren.

Brandy & Monica – ‘The Boy Is Mine’

Mekhi Phifer uit 8 Mile en ER speelt de boy van wie Brandy en Monica dat hij de hare is. ‘The Boy Is Mine’ is een suikerzoete catfight en ondanks dat het lied uit 1998 stamt, klinkt het totaal niet gedateerd.

Jack Johnson – ‘Taylor’

Ben Stiller is vooral bekend vanwege zijn clowneske rollen in films als Meet The Fockers, Zoolander en Tropic Thunder. Hij speelde mee in een stuk of vijf muziekvideo’s, maar zijn rol als zichzelf in Jack Johnsons ‘Taylor’ is het leukst.

R.E.M. – ‘Überlin’

Aaron Taylor Johnson ken je van films als Nocturnal Animals, Tenet en Bullet Train. In 2011 vroeg R.E.M. de Britse acteur om als een maniak te dansen door de straten van Shoreditch. Omdat met een Über door Berlijn rijden te voor de hand liggend was, misschien? De video is geregisseerd door Sam Taylor-Wood, met wie Aaron getrouwd is.

Taylor Swift – ‘Bejeweled’

Laura Dern speelt de boze stiefmoeder in deze moderne adaptatie van het Assepoestersprookje. Taylor Swift speelt Assepoester zelf en de drie zussen van Haim spelen de drie stiefzussen. Die heel gemeen doen tegen Taylor, maar zoals iedereen weet, loop het sprookje goed af.

Vampire Weekend – ‘Giving Up The Gun’

Jake Gyllenhaal ontspoort op de tennisbaan als hij maar blijft doorzuipen tijdens een wedstrijd. De indie-rockers van Vampire Weekend wisten ook Joe Jonas te strikken, net als Lil’ Jon en RZA van de Wu-Tang Clan. Al zijn dat strikt gezien geen acteurs…

Madonna – The Power Of Goodbye’

Goran Višnjić is een Kroatische acteur die eind jaren negentig te zien was in de hitfilm Welcome To Sarajevo. Madonna (daar is ze weer!) gaf hem een rol als love interest in haar video voor ‘The Power Of Goodbye’. De video is een hommage aan Humoresque, een film met Joan Crawford waarin een soortgelijke strandscène is te zien waarin de actrice eenzaam langs de branding wandelt. De schaakscène was dan weer geïnspireerd door The Thomas Crown Affair, een film met Steve McQueen en Faye Dunaway.

Fergie – ‘Big Girls Don’t Cry’

Milo Ventimiglia ligt in bed met Fergie van The Black Eyed Peas, die in het eerste decennium van deze eeuw een aantal grote solohits scoorde. Net als Madonna’s ‘The Power Of Goodbye’ is dit een break-upvideo waarin de zangeres terugdenkt aan betere tijden. Ventimiglia – bekend van This Is Us, speelt hier een player met een halstattoo.

Justin Timberlake – ‘What Goes Around… Comes Around’

Scarlett Johansson speelt de hoofdrol in een minispeelfilm naar een scenario van Nick Cassavetes. Ze is een burlesque danseres die optreedt in een club, maar zich daar doodverveelt. Tot Justin Timberlake wordt uitgedaagd om haar te ‘entertainen’. Wat volgt is een eindeloze reeks scènes waarin de twee om elkaar heendraaien, zoenen in een zwembad, enzovoort. Tot Justin haar betrapt met een ander en de pleuris uitbreekt.

Jenny Lewis – ‘Just One Of The Guys’

Kirsten Stewart, Anne Hathaway en Brie Larson spelen de bandleden van Jenny Lewis in deze video uit 2014. In close-up shots zijn ze verkleed als man, met allemaal een andere malle opplaksnor. Fun fact: alle drie zijn ze genomineerd voor een Oscar.

Sia – ‘Elastic Heart’

Shia LaBeouf danst samen met Maddie Ziegler in een kooi in Sia’s ‘Elastic Heart’. Volgens sommigen was dit nogal omstreden, aangezien de acteur slechts gehuld is in strakke huidkleurige briefs, wat de suggestie wekt dat hij naakt danst met de minderjarige Maddie. Desondanks kreeg de video een nominatie voor een MTV Video Award in 2015.

Taylor Swift – ‘Wildest Dreams’

Scott Eastwood speelt een acteur die samen met Taylor Swift een epische Hollywood-film opneemt in een land vol wilde dieren. Swift ziet er met haar donkere haar uit als een southern belle. Het is ongeveer 1948, schatten we zo in, maar we kunnen er ook een jaar of tien naast zitten.

Aerosmith – ‘Jaded’

Mila Kunis werd bekend met haar rol in That 70s Show en in 2001 was ze te zien in de barokke video van Aerosmiths ‘Jaded’, waarin een hedonistisch feest losbarst compleet met vuurspuwers. Let ook even op de bizarre make-up van de wit geschminkte figuranten.

Pink – ‘Beautiful Trauma’

Channing Tatum ken je als een van de strippers uit de Magic Mike-filmreeks. In de video van ‘Beautiful Trauma’ gaat het er heel anders aan toe. In een Barbie-achtige setting haalt Pink hem uit bed en speelt ze zijn perfectionistische huisvrouw. Tot blijkt dat alle keukenkastjes vol pillen staan, waarna de video van kleur verandert en Channing Tatum en Pink samen een dans opvoeren. En dat is slechts maar een greep uit wat er gebeurt, want op een gegeven moment heeft Tatum een jurk aan. Of ligt hij vastgebonden op de grond.

Kesha – ‘Blow’

James Van Der Beek is een van de weinige echte mensen in deze video vol mythologische wezens. We zien dansende unicorns die champagne drinken en een zwoel dan wel kwaad kijkende James, die door Kesha ‘Van Der Douche’ wordt genoemd. Hij scheldt terug en de twee beginnen op elkaar te schieten, waarbij de unicorns die per ongeluk geraakt worden ineens beginnen te stralen in regenboogkleuren. Voor James loopt het overigens ook niet goed af…

Mumford & Sons – ‘Lover Of The Light’

Idris Elba is de tegenspeler van een hert in de video bij ‘Lover Of The Light’ van Mumford & Sons, een band waar je maar nét zin in moet hebben. Maar de aanwezigheid van Idris Elba, de acteur die al tijden wordt getipt als de nieuwe James Bond, maakt veel goed. In bijna zes minuten is te zien hoe Elba uit bed stapt, een ontbijtje maakt en opeet, zich wast aan een wastafel en een knap pak aantrekt. Hij neemt afscheid van zijn hond, pakt een stok en dan weet je ineens wat er met hem aan de hand is…

Beyoncé – ‘Halo’

Michael Ealy uit 2 Fast 2 Furious is de love interest van Beyoncé in ‘Halo’, een van Queen Beys beste hitparadepopballads, een genre dat ze alweer een tijdje achter zich heeft gelaten. Ze doen allemaal romantische dingen: samen tandenpoetsen, een puppy knuffelen, danspasjes oefenen en de krant lezen in bed. En helemaal op het einde verdrinkt ze in Michaels slaapkamerogen.

Arcade Fire – ‘We Exist’

Andrew Garfield ken je wellicht als Spider-Man, maar in de video bij ‘We Exist’ zie je hem zonder shirt zijn kop kaalscheren. Al snel wordt duidelijk waarom. Arcade Fire-zanger Win Butler zei over de video dat die een boodschap brengt van gelijkheid en jezelf kracht geven. Het is overigens een behoorlijk heftige video waarin een transgender vrouw te maken krijgt met geweld, en pas in haar dromen bevrijding beleeft.

Britney Spears – ‘(You Drive Me) Crazy’

Adrien Grenier zorgt voor een luchtige toets na zoveel heftigheid van Arcade Fire. De acteur is nog piepjong als hij voorbijflitst in Britneys ‘Crazy’. Wat precies de functie van zijn rol is, wordt niet helemaal duidelijk. Maar hij staat naast als barman naast een blond meisje dat druiven en kersen eet.

Limp Bizkit – ‘Behind Blue Eyes’

Halle Berry en zanger Fred Durst vormen een liefdesduo in de video bij deze cover van The Who, de band die het lied al in 1971 uitbracht. Ze gaat bij hem op bezoek in de gevangenis, maar dan volgt een twist: niet hij maar Halle zit opgesloten.

Carly Rae Jepsen – ‘I Really Like You’

Tom Hanks overtuigt really really really really really really als hij Carly Rae Jepsen playbackt, terwijl er allemaal mensen zijn aandacht opeisen op straat. Op het eind komt Car zelf ook nog even meedansen.

Madonna – ‘True Blue’

Debi Mazar (die je wellicht kent van de serie Entourage) schittert in een mini-Madonna-marathon, met maar liefst vier video’s van de Queen of Pop waarin ze haar opwachting maakt. Of eigenlijk vijf, want de vorige keer dook ze ook al op in ‘Deeper and Deeper’ (even een stukje naar beneden scrollen). In ‘True Blue’ speelt ze een van Madonna’s fifties-vriendinnen in een fijne pastiche vol goedgekozen clichés uit dat decennium. Let ook op Madonna’s prachtige suikerspin-kapsel.

Madonna – ‘Papa Don’t Preach’

Debi Mazar was vlak voor ‘True Blue’ al te zien in de video bij ‘Papa Don’t Preach’. Beide video’s zijn geregisseerd door James Foley, die later successen vierde met de twee vervolgen op Fifty Shades of Grey. Dit was de eerste keer dat Debi Madonna’s hartsvriendin speelde. In het echt zijn ze ook close: al voordat de zangeres doorbrak, gingen ze geregeld uit in New York City.

Madonna – ‘Music’

Debi Mazar is niet de grootste ster in Madonna’s ‘Music’-video, dat is Sacha Baron Cohen die hier in zijn hoedanigheid van Ali G. Madonna’s chauffeur speelt. Die zet Madonna, Debi en haar achtergrondzangeres van weleer Niki Haris af bij een stripclub, alwaar de dames helemaal losgaan terwijl Ali G niet naar binnen mag.

Madonna – ‘Justify My Love’

Debi Mazar kwam in 1990 ook al voorbij in Madonna’s hotelseksfantasie ‘Justify My Love’, waarmee we deze week afsluiten. Het begon er allemaal mee dat Madonna kronkelend in een hotelgang lag, waarna acteur en ex-naaktmodel Tony Ward haar meelokt naar een kamer om haar te observeren terwijl ze door een vrouw wordt gezoend en bepoteld. Dat was heel wat in die tijd, dus deed MTV de video in de ban – waarna Madonna het doodleuk op VHS uitbracht en er bakken extra geld mee verdiende.

Madonna – ‘Deeper and Deeper’

Vriendin en actrice Debi Mazar, regisseur Sofia Coppola, pornoster Joey Stefano, haar manager Guy Oseary, Warhol Superstar Holly Woodlawn, bestie Ingrid Casares, muziekdirecteur Seymour Stein, pornoregisseur Chi Chi LaRue en de Duitse acteur Udo Kier maken allemaal hun opwachting in ‘Deeper and Deeper’, terwijl Madonna Warhol-adept Edie Sedgwick lijkt te imiteren. De video is een eerbetoon aan Andy Warhol en zijn entourage, waarvoor ze ook nog Warhol-acteur Joey Dallessandro had gevraagd, maar die wilde niet. Dus huurde ze voor zijn rol een lookalike in.

Elton John – ‘I Want Love’

Robert Downey Jr. is nog een jonge god als hij de hoofdrol speelt in ‘I Want Love’, dat Elton John in 2001 op single uitbracht. Hij speelt een eenzame man die door een leeg huis dwaalt, naar betere tijden verlangt en vervolgens is er eigenlijk helemaal niets veranderd of gebeurd.

Elton John – ‘This Train Don’t Stop Here Anymore’

Justin Timberlake deed in 2001 ook een Elton Johnnetje, en dat mag je letterlijk nemen. Hij kruipt letterlijk in de huid van Sir Elton, excentrieke bril incluis, net als een buitenissig pak. Hij portretteert Elton John in de jaren zeventig, met cameo’s van Cher en Liza Minnellli – maar dit zijn helaas niet de echte sterren, maar lookalikes.

Tom Petty – ‘Into The Great White Open’

Johnny Depp zagen we vorige keer al in een video van de Lemonheads (zie hieronder, ongeveer 60 centimeter scrollen). Een jaar daarvoor was hij ook al te zien in Tom Petty’s ‘Into The Great Wide Open’. Hij speelt Eddie, die een tattoo neemt, verliefd wordt, gaat samenwonen, een baantje vindt bij een nachtclub, gitaarles krijgt van zijn vriendin, doorbreekt als artiest, een roadie krijgt genaamd Bart, filmsterren ontmoet, vader wordt, ruzie krijgt met zijn vriendin die hem met awards bekogelt in het zwembad en er ten slotte vandoor gaat op zijn motor. Gevolgd door een grappige plottwist.

Aerosmith – ‘Cryin’’, ‘Amazing’ en ‘Crazy’

Alicia Silverstone is te zien in maar liefst drie opeenvolgende video’s van Aerosmith. Ze speelt een rebelse meid die ook al met een tattoo aan komt zetten en vervolgens van een brug springt – maar gelukkig hangt ze aan een koord. Dat was ‘Cryin’’, door naar ‘Amazing’. Hierin duikt ze op in een computersimulatie, waarbij ze bij een jongeman achterop een motor zit. Maar ‘Crazy’ is het leukst: hierin is ook Liv Tyler te zien, de dochter van zanger Steve. Beste scène: waarin ze een tractorrijdende hunk meenemen, hem zijn broek ontfutselen waarna hij naakt bij ze in de auto springt.

Jessica Simpson – ‘A Public Affair’

Christina Applegate, Eva Longoria en Christina Milan spelen samen met Jessica Simpson vier onbekende vrouwen die in een limo ontsnappen aan paparazzi en fantaseren dat ze wereldberoemd zijn. Ze gaan naar een rollerskating rank en dat gaat ze ook nog eens heel goed af.

Slow Club – ‘For Beginners’

Daniel Radcliffe zat nog middenin z’n Harry Potter-periode toen het Britse rockduo Slow Club hem vroeg een zatlap te spelen in de video bij ‘For Beginners’. Hij heeft prachtige dronken dansjes in huis, maar aan het einde dondert hij van zijn voetstuk.

Ed Sheeran – ‘Lego House’

Rupert Grint (ook bekend van Harry Potter) Is net als Ed Sheeran een echte ginger, dus daarom is het grappig dat hij Eds lookalike speelt in de video bij ‘Lego House’.

One Direction – ‘Steal My Girl’

Danny DeVito en zijn assistente nemen de jongens van One Direction mee naar een van de meest onherbergzame plekken ter wereld: de woestijn. Daar spelen ze de personages Love, Light, Power, Danger en Mystery. Daar verandert de boel al snel in een kermis.

Taylor Swift – ‘Bad Blood’

0:15 Selena Gomez (Arsyn)
0:49 Kendrick Lamar (Welvin Da Great)
0:54 Lena Dunham (Lucky Friori)
1:15 Hailee Steinfeld (The Trinity)
1:26 Serayah (Dilemma)
1:30 Gigi Hadid (Slayy -Z)
1:37 Ellie Goulding (Destructa X)
1:45 Martha Hunt (Homeslice)
1:54 Cara Delevingne (Mother Chucker)
1:59 Zendaya (Cut Throat)
2:05 Hayley Williams (The Crimson Curse)
2:13 Lily Aldridge (Frostbyte)
2:21 Karlie Kloss (Knockout)
2:40 Jessica Alba (Domino)
2:48 Mariska Hargitay (Justice) en Ellen Pompeo (Luna)
2:57 Cindy Crawford (Headmistress).

Badly Drawn Boy – ‘Pissing In The Wind’

Joan Collins duikt op als vergeten actrice die de moed heeft opgegeven, maar zich door Badly Drawn Boy laat overhalen om nog één keer op een soirée te verschijnen. Maar dan durft ze niet meer, barst ze in huilen uit voor haar kaptafel en moet Badly Drawn Boy haar opvrolijken met zijn harmonica. Uiteindelijk hijst ze zich in haar mooiste galajurk en merkt ze dat ze alle aandacht best wel heeft gemist. Zo mooi kan tristesse eruitzien. Leuk om te weten: Badly Drawn Boy wilde de titel van zijn lied veranderen in ‘Spitting In The Wind’ omdat hij bang was dat Joan Collins anders nee zou zeggen…

Madonna – ‘Bad Girl’

Christopher Walken speelt een soort Engel des Doods die het heeft voorzien op Madonna in haar rol als zakelijke powervrouw, die eenmaal thuis haar masker afzet en zich volledig verliest in drank en one night stands. Het eindigt in de dood, maar toch hou je er als kijker een positief gevoel aan over, met dank aan de heer Walken.

Fatboy Slim – ‘Weapon Of Choice’

Na ‘Bad Girl’ duikt Christopher Walken opnieuw op in een muziekvideo, waarin hij zich van zijn swingende kant laat zien. Het decor: een hotel met roltrappen en een enorme foyer. Op het eind komt hij zelfs los van de grond en vliegt hij als een vogel in het rond.

Lady Gaga – ‘Paparazzi’

Alexander Skarsgård is Lady Gaga’s love interest (of gigolo?) die haar liefdevol bemint, maar wordt betrapt door paparazzi. Dan gooit hij Lady Gaga van het balkon van haar enorme mansion. Maar ze overleeft het en ze neemt wraak vanuit haar supersonische rolstoel.

Rihanna – ‘Bitch Better Have My Money’

Mads Mikkelsen is het mikpunt in Rihanna’s video bij ‘Bitch Better Have My Money’. Topmodel Rachel Roberts speelt zijn vrouw, die door Rihanna en haar vriendinnen wordt gedrogeerd, ontvoerd en gemarteld nadat de twee geld van de zangeres hebben gestolen. De suggestie wordt gewekt dat het leven van de vrouw eindigt in een grote koffer. Waarschuwing: deze video bevat beelden van expliciet geweld.

Green Day – ‘Wake Me Up When September Ends’

Evan Rachel Wood en Jamie Bell waren destijds in real life een koppel en spelen een echtpaar in de video bij Green Days ‘Wake Me Up When September Ends’. Het is een oorlogsdrama in een notendop.

Lemonheads – ‘It’s A Shame About Ray’

Johnny Depp had jaren negentig zijn imago als tieneridool van zich afgeschud en speelde in indiefilms als What’s Eating Gilbert Grape en Edward Scissorhands. Daar past een cameo in een video van een indierockband natuurlijk prima bij.

George Ezra – ‘Listen To The Man’

Ian McKellen is 84 jaar, maar werkt vrolijk door aan zijn imposante oeuvre. Mr. Gandalf is in 2014 naast George Ezra te zien in de video bij ‘Listen To The Man’. McKellen begint met zingen (playbacken) en wanneer Ezra dat van hem overneemt, is het bijna onwerkelijk dat die stem niet bij McKellen hoort maar toch echt van Ezra is.

Gorillaz – ‘Stylo’

Bruce Willis scheurt erop los in de video bij ‘Stylo’ van Gorillaz. Deze band van Blur-grootheid Damon Alborn bestaat uit cartoonfiguren, maar in de video denderen ze driedimensionaal af op de acteur, die ze achtervolgt en beschiet.

Paul Simon – ‘You Can Call Me All’

Chevy Chase steelt de show en zorgt er met al zijn enthousiasme voor dat Paul Simon ietwat bleekjes afsteekt tegen de acteur. Maar dat is precies de bedoeling van de twee. Het leverde in 1986 een van de leukste muziekvideo’s van dat jaar op.

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau