Ooit geweten dat Barbie is gebaseerd op een Duitse pop, die seksuele diensten aanbood voor geld? Het is een detail dat is opgetekend in deze uitgebreide analyse met de titel Hoe Barbie haar figuurtje weer in een modern vrouwbeeld ritste van De Volkskrant, over het succes, de ondergang en de wederopstanding van Barbie, met als hoogtepunt de Barbie-film die morgen uitkomt.

Positieve recensies

Over de film wordt honderduit geschreven, met louter positieve recensies in de Nederlandse kranten. De Volkskrant noemt de film ‘rolbevestigende meisjeskitsch, ironische knipoog en feministisch manifest ineen’. Het Parool: “Greta Gerwig toont met haar glorieuze Barbie dat je zelfs in hedendaags Hollywood, waar alleen films gemaakt worden rond merken die zich al bewezen hebben, ruimte kunt maken om een cynische cash-in om te buigen tot auteursfilm vol hardroze vertelplezier én stof tot denken.” De Telegraaf: “Naast tal van filmverwijzingen is Barbie’s confrontatie met de alledaagse werkelijkheid de belangrijkste bron van humor in deze film.”

Echtemensenwereld

In de Barbie-film gaan Barbie (Margot Robbie) en Ken (Ryan Gosling) naar de echtemensenwereld om iets te doen aan Barbies gevoelens (ze denkt ineens aan de dood) en daar ziet Ken dat niet de vrouwen de baas zijn zoals in de Barbiewereld, maar de mannen. Eenmaal terug komt hij met de andere Kens in opstand.

Simu Liu

Een van die andere Kens is Simu Liu, een acteur op wie we vandaag even inzoomen. Liu is 34 jaar, Chinees-Canadees en bekend van rollen in Kim’s Convenience, The Expanse en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Nee, dat zijn inderdaad geen hele bekende titels als Barbie, maar wellicht betekent zijn rol in deze film zijn grote doorbraak.

We namen alvast een kijkje op het Instagram-account van Simu Liu. Dit zijn z’n mooiste foto’s.