Eerst even een tip voor alle Madonna-fans en -liefhebbers: het briljante webo_1958. Al sinds het begin van dit jaar documenteert de maker van dit account per dag wat Madonna in 1983 allemaal aan het doen was. Je ziet als het ware hoe het imago van de Queen of Pop langzamerhand aan het ontstaan is: in het begin draagt ze tijdens optredens telkens hetzelfde gerafelde spijkergoed, maar gaandeweg de maanden vorderen, leert ze allerlei mensen kennen als Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Maripol en Jellybean, noem maar op. Inmiddels is het augustus en beginnen de eerste mensen haar te herkennen en duiken de eerste magazine-interviews op: a star is born!

Bitch, She's Madonna

Het YouTube-kanaal Bitch, She’s Madonna doet nu iets soortgelijks naar aanleiding van het veertigjarige jubileum van Madonna, zoals Madonna haar eerste album simpelweg heeft genoemd. Na het enorme succes van album nummer twee, Like A Virgin, werd het opnieuw uitgebracht onder de naam The First Album, zoals de meeste mensen in met name Europa het zullen kennen.

Het allereerste fragment is een opname van een auditie die Madonna deed voor de dansserie Fame en de klanken van haar eerste single ‘Everybody’. In een uur tijd zijn interviewfragmenten van Madonna te zien die alleen de hardcore fans zullen herkennen, gesprekken met andere betrokkenen, zeldzame beelden van optredens, backstage-opnames van videoclips of films, noem maar op.

Gekke Donald Duck-voeten

Het is een knap staaltje werk van wat op het eerste gezicht zomaar een willekeurig YouTube-fanaccount lijkt. Bitch, She’s Madonna belooft intussen dat er meer aan gaat komen: deze docu is deel één van een serie.

Tot slot nog even speciale aandacht voor de backstage-beelden van de opnames van de ‘Material Girl’-video. Spoel door naar 28m38s en wat zie je daar: twee voorbijgangers of figuranten  in wonderlijke kleding, waarvan eentje een soort Donald Duck-voeten heeft. Gek genoeg hebben die de officiële video ook nog gehaald. Heel vreemd.

Hier de beelden (even doorklikken naar YouTube)!