In Libanon is homoseksualiteit illegaal en kan worden bestraft met een jaar gevangenisstraf. Eerder deden Koeweit en andere Arabische golfstaten Barbie al in de ban.

Hoewel er geen expliciete lhbtq-personages in de film te zien zijn – op een aantal ‘queer coded personages als Allan na, promoot Barbie een ideale versie van de wereld in het fictieve Barbieland, waar iedereen geaccepteerd wordt.

Celebration of queerness

Aan Attitude vertelden de acteurs Simu Liu en Issa Rae dat Barbie een ‘celebration of queerness’ is en interviewer Alistair James had al gezien dat de film een grote gay following heeft.

Dat komt ook een beetje door de theorieën van fans dat Ken gay is. Maar in het hele Barbieland-gebeuren is geen van de Kens expliciet gay, zegt actrice Margot Robbie. “In Barbies wereld bestaan geen seksuele oriëntaties”, legt ze lachend uit.

Bekijk hier de interviews

In de twee onderstaande video’s zie je eerst Liu en Rae praten over het queer-gehalte van Barbie en in daaronder Margot Robbie en Ryan Gosling, die het hebben over Ken die al dan niet gay is.