Enkele weken geleden presenteerde André Rieu het kleine zusje van de jonge violist Enzo Kok aan zijn publiek, en hij vertelde erbij dat Emma, zoals ze heet, lijdt aan een maagziekte. Maar, zo benadrukt hij, Emma is een dapper meisje met een droom. Ze heeft een prachtige stem en ze wil later zangeres worden. Ze heeft het winnen van The Voice Kids al in the pocket en wil nu geld inzamelen om een oplossing te zoeken voor haar ziekte.

Fonetisch onthouden tekst

Na deze introductie komt Emma Kok het podium opgewandeld, waarna ze het bekende Eurovisielied ‘Voilà’ inzet, van Barbara Pravi uit 2021. Frans spreekt Emma niet, ze heeft met behulp van haar leraar Frans de tekst fonetisch opgeschreven en uit haar hoofd geleerd.

Dan begint ze, en Georgina the Honest Vocal Coach houdt haar adem in. Ze vindt het prachtig hoe Emma haar emoties deelt met het publiek. Haar kopstem en het vibrato noemt ze verbluffend. Onder het toeziend oog van André Rieu begint Emma aan het eerste refrein van ‘Voilá’. Georgina is sprakeloos: “Het is zo geweldig, ik vind het lied geweldig en helemaal met zo’n groot orkest. Zie je wel dat het Songfestival heus niet alleen maar wegwerpbare liedjes oplevert?”

Georgina houdt het niet lang droog

Net als veel mensen in het Maastrichtse publiek houdt ook Georgina het niet lang droog. En jij waarschijnlijk ook niet, als je dit ziet en hoort.