Agnetha Fältskog heeft haar eerste solosingle in tien jaar uitgebracht. Tegelijkertijd komt ze met de aankondiging dat er een ‘herziene’ versie komt van haar album uit 2013, getiteld A. Dat album verschijnt op 13 oktober en hierop staat één nieuwe track, en dat is dus de single ‘Where Do We Go From Here?’.

Lagere stem

Aan BBC Radio 2 vertelde de inmiddels 73-jarige Agnetha hoe het was om na al die jaren weer alleen in de studio te staan. “Ik was een beetje gespannen en een beetje nerveus, omdat je stem verandert als je ouder wordt. Ik denk dat mijn stem iets lager is geworden, wat toon betreft.” ‘Where Do We Go From Here?’ is geproduceerd door Jörgen Elofsson, die destijds ook aan het album heft gewerkt.

ABBA Voyage

Verder sprak Agnetha over ABBA Voyage, de show die is opgebouwd uit hologrammen van Benny, Björn, Frida en Agnetha en te zien is in Londen en in de toekomst ook in andere delen van de wereld. “Ik weet nog steeds niet hoe ze het gedaan hebben, maar het resultaat is grandioos. Wat ik vooral dacht, was: danste ik echt zo goed? Daar ben ik nooit echt meesterlijk in geweest.”

Songfestival

Over het Eurovisie Songfestival van 2024, dat precies vijftig jaar na de overwinning van ABBA weer in Zweden wordt gehouden, laat Agnetha zich cryptisch uit. “Je weet het nooit met ABBA, maar ik durf hier niets over te zeggen. Ik weet niet wat ze van plan zijn, dus hou ik me liever stil.”

Luister hier naar ‘Where Do We Go From Here?’.