Nieuwe muziek: Justin Bieber zonder shirt en een gemaskerde koala

Plus: de nieuwe van Kylie: Tension!

01 september 2023, Jaap Bartelds, 8 minuten

Justin Bieber duikt op in de nieuwe video van SZA als een van de vele lovers van de zangeres: in zijn ontblote torso ligt hij sigaren rokend op haar bed. Maar er is meer nieuwe muziek. Galantis komt met ‘Koala’, een dance anthem dat je zo meezingt en Ariana Grande trad geblondeerd en wel op in Londen.

SZA – ‘Snooze’

Justin Bieber is een van de liefdespartners van SZA in de video van Snooze, de nieuwe single die afkomstig is van haar album SOS. Halverwege de video worden alle minnaars vervangen door een robot waar SZA en haar danseressen sexy omheen bewegen.

Galantis – ‘Koala’

Ook in de video van Galantis zit een soort robot, althans: de dame hier heeft een glimmend masker op. Geen idee wie ‘Koala’ precies zingt, maar dat is wellicht juist de bedoeling gezien dat masker. ‘Koala’ is trouwens een fijn dance anthem.

The Kills – ‘103’

Alison Mosshart en Jamie Hince komen in oktober met hun eerste album in zeven jaar God Games. The Kills maken garagerock met blues-invloeden en dat is ook weer te horen op ‘103’, de derde single van het nieuwe album.

Oneohtrix Point Never – ‘A Barely Lit Path’

De muziek van geluidskunstenaar Oneohtrix Point Never gaat steeds filmischer klinken, wat niet gek is als je weet dat hij een aantal soundtracks heeft verzorgd voor films, zoals Uncut Gems bijvoorbeeld. Dit is de eerste single van zijn nieuwe album Again, dat uitkomt op 29 september.

Jack Harlow – ‘Denver’

Hij ziet er misschien niet meteen uit als een rapper, maar de 25-jarige Jack Harrow is dat toch echt. In het lied zit een sample van Douglas Penns ‘Do You Know’, wat het een melancholisch, weemoedig gevoel geeft.

Slowdive – ‘Alife’

De nieuwe single van Slowdive klinkt als ‘On The Beach’ van Chris Rea gemixt met iets van de vroegere The Cure. De video is fijn gothic, met een (daar gaan we weer) een robotachtig mechanisch instrument dat vanalles verwoest, terwijl er een Japans aandoende vrouw er helemaal zen tussendoor zweeft.

Jorja Smith – ‘Falling or Flying’

De titelsong van Jorja Smiths nieuwe album bouwt op naar een mooi hoogtepunt. Ze begint met ingetogen zang en eindigt euforisch op deze indrukwekkende track.

 

Ariana Grande – ‘The Way (Live from London)’

Hé, Ariana Grande heft ineens blond haar. Ze trad op in het Soho House in Londen en zong daar onder meer ‘The Way’. Deze week verschijnt de jubileumeditie van Yours Truly, het album dat precies tien jaar geleden uitkwam.

Nelly Furtado, Justin Timberlake, Timbaland – ‘Keep Going Up’

In 2007 scoorden Nelly Furtado, Justin Timberlake en Timbaland een Amerikaanse nummer één-hit met ‘Give It To Me’. Zestien jaar later slaan ze de handen opnieuw ineen. ‘Keep Going Up’ is een aardig liedje, maar klinkt een beetje alsof ze een b-kantje uit 2007 opnieuw hebben uitgebracht.

Doja Cat – ‘Demons’

Na ‘Paint the Town Red’ komt Doja Cat opnieuw met een lugubere video. Christina Ricci speelt een gastrol en is te zien als angstige vrouw die in haar bed wordt besprongen door een duivelse Doja Cat. Van het album Scarlet, dat uitkomt op 22 september.

Rolf Sanchez – ‘Ik Denk Aan Jou’

Na een periode van stilte is Rolf Sanchez weer terug met zijn nieuwste single ‘Ik Denk Aan Jou’. Het is een Nederlandse ballade, een verrassende wending ten opzichte van zijn gebruikelijke Spaans-Nederlandse repertoire. Het liedje komt oorspronkelijk uit het televisieprogramma I Want Your Song, waar songwriters streden om een nummer voor Rolf te schrijven, waarbij dit lied de winnaar werd.  

Kylie - 'Tension'

Tot slot de nieuwe van Kylie: 'Tension'! Met een lekker retrofuturistische video die bij vlagen doet denken aan Moloko's 'Sing It Back'.

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau