De nieuwe Netflix-serie Bardot gaat over de doorbraak van Brigitte Bardot als actrice en pakweg de eerste tien jaar van haar carrière in de spotlights. Een en ander is nogal eendimensionaal neergezet, waarbij B.B. van man naar man hopt en continu voor hoer wordt uitgemaakt omdat ze zich weinig van haar omgeving lijkt aan te trekken. De kritieken van onder meer de Volkskrant waren dan ook niet mals.

Manipulatief

Hoewel de serie een disclaimer heeft meegekregen dat het een fictief verhaal betreft dat is gebaseerd op waargebeurde feiten, hebben enkele (nabestaanden van de) betrokkenen via een rechtszaak geprobeerd af te dwingen dat Bardot niet mocht worden uitgezonden.

De rechter gaf ze ongelijk, en dus is te zien hoe manipulatief eenieder te werk gaat om maar zoveel mogelijk geld te verdienen aan de Franse vedette.

Enzo

Zelfs haar persoonlijke assistent, de homoseksuele Alain, gaat over lijken. De actrice vertrouwt hem haar grootste geheimen toe en die belanden via zijn liefdespartner, de fotograaf Enzo, bij de Franse rioolpers.

Die Enzo is niet gebaseerd op een bestaand personage, maar staat voor de manier waarop paparazzi de actrice belaagden.

Wie is Guiseppe Maggio?

Enzo wordt gespeeld door Giuseppe Maggio, een Italiaanse acteur die in 1992 is geboren in Rome, maar ook uitstekend met de Franse taal uit de voeten kan. Hoewel zijn personage niet bepaald sympathiek is, zet Maggio met Enzo een redelijk geloofwaardig karakter neer. Dat smaakt naar meer, dus hier zijn z’n mooiste Instagram-foto’s.